Hivatalos: 200 ezer forint lesz a minimálbér

Startlap - Startlap
Minderről az Innovációs és Technológiai Minisztérium adott ki tájékoztatást. Esti hírösszefoglaló.

Eredményt hoztak a tárgyalások: megvan a minimálbér és a bérminimum összege is

Fotó: Getty Images

Jelentős előrehaladást ért el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma 2021. november 3-án, Budapesten; a felek a legfőbb pontokban kompromisszumra jutottak. A januárban életbe lépő bérminimum összege is itt érhető el. 

Medián: Budapesten az ellenzék magabiztosan veri a Fideszt

A Medián közvélemény-kutatása szerint a fővárosban még mindig magabiztosan vezet az ellenzék a kormánypárttal szemben. Hogy mekkora is az előnye, az ebből a cikkből tudható meg. 

Külhoni magyaroknak szánt pénzből vettek budai villalakást, a szálak Kövér titkárságáig vezetnek

Az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy II. kerületi ingatlant, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg. A különös történet errefelé folytatódik

Súlyos beteg lett a covid-tól a magyar polgármester

Sajtóértesülések szerint  Czeglédi Gyulánál ráadásul már a második oltás után kapta el a koronavírust, mely napokig tartó magas lázzal jelentkezett nála. Részletek

Szabó Tímea Strasbourgig megy rekord bírsága ügyével

MTI/Kovács Tamás

A Párbeszéd politikusa azért kapta a rekordösszegű pénzbüntetést, mert a Kínai Népköztársaság zászlajára emlékeztető, Fidesz feliratú molinót mutatott fel a parlamentben június 15-én. Kövér szerint ezzel megzavart egy államtitkári felszólalást. Hogy miként is tervezi megvédeni igazát, az kattintás után részletesen is kiderül. 

Orbán bejelentette, hogy dél-koreai egyetemi kampusz épülhet Budapesten

Megkezdték a tárgyalásokat egy komoly dél-koreai egyetemi kampusz létrehozásáról Budapesten – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán V4-Korea Üzleti Fórum megnyitóján. Itt egyébként Mun Dzse In dél-koreai elnökkel együtt vett részt. Bővebben

A 95 éves David Attenborough tartotta a klímacsúcs legemlékezetesebb beszédét

MTI/AP/Daily Express/Pool/Steve Reigate

A világhírű természetfilmes soha sem köntörfalazott, ha bármikor is a környezet védelméről volt szó. Nem volt ez másképp az ENSZ klímakonferenciáján, ahol élesen és egyértelműen fogalmazott a világ sorsáról. Szavai itt érhetőek el.

Terheléses támadás érte a Startlap és a Hírstart oldalát

A hálózati túlterhelés miatt a kedd délutáni óráktól átmenetileg elérhetetlenné váltak a Central Médiacsoporthoz tartozó oldalak. Bővebben

Ismét 1 milliárd forintot ajánlott szán a főváros a budapestiek ötleteire

Budapesten 2021-22-ben, a fővárosi közösségi költségvetés első tesztévét követően ismét 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket. Részletek.

Betiltották Afganisztánban a  külföldi valuták használatát 

Eddig a piacokon széles körben használták az amerikai dollárt, bár ez nem egyedi, a szomszédos Pakisztánban is ez a helyzet. A tilalom bevezetésére ez a cikk ad magyarázatot.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani