Szombattól eldobhatjuk a maszkot, megvan az 5,5 millió beoltott

Startlap - Startlap
Az üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és rendezvényekre vonatkozó legfőbb szigorítások is megszűnnek, a felsőoktatásban pedig nagy fordulatra készülhetnek. Esti hírösszefoglaló.

Szombattól eldobhatjuk a maszkot, megvan az 5,5 millió beoltott

A kormány friss bejelentése értelmében számos lazító intézkedés lép életbe a maszkviselés szinte teljes eltörlésén túl. Az üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és rendezvényekre vonatkozó legfőbb szigorítások is megszűnnek, a felsőoktatásban pedig nagy fordulatra készülhetnek. További információkért katt ide.

Levelet írtak Orbán Viktornak az aggódó nyugdíjasok a Sinopharm vakcina miatt

A somogyi idősek azt kérik a kormányfőtől, hogy végezzenek rajtuk hatásvizsgálatot az oltóanyag hatékonyságáról. A nyugdíjasok nyugtalansága nem alaptalan. Bővebben.

“Bizakodó vagyok”: Boldog István a kémiai kasztrálás bevezetését reméli

A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt fideszes képviselő a mezőtúri városi tévének fejtette ki, hogy milyen elképzelései vannak a pedofiltörvény szigorítását illetően. Íme.

Elindult a műanyagmentesség: itt van minden, amit tudni érdemes az új szabályokról

Fotó: Jens Kalaene/picture alliance via Getty Images

Csütörtöktől betiltásra került az egyes egyszer használatos műanyag termékek és az oxidatív úton lebomló műanyagokból készült termékek forgalmazása. Ezzel szinte egyidejűleg egységes EU-s jelölést vezettek be, ezenkívül a PET-palackokról is döntöttek. A szakértők szerint a változásokat a vásárlók pénztárcája bánja. Mit jelent ez a gyakorlatban, hogyan változik az életünk? Ebből a cikkből kiderül.

Visszamenőleg kéri a listát a kormány a civil szervezetek adományozóiról, kivéve a pártszövetségeket

A cél az adományozók megfélemlítése lehet

– véli a Transparency International Magyarország ügyvezetője. Akik idén a névtelenség tudatában segítettek valamely szervezetet, jövőre egy nyilvános listában találhatják magukat. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke elfogadhatatlannak tartja az új rendeletet, van, aki rögtön jelezte, hogy nem teljesíti a kérést. Bővebben.

M. Richárd megbánta bűneit, a bíróság felére csökkentette a büntetését

Azt kérem, hogy ne a múltam alapján ítéljenek meg. Szeretnék visszailleszkedni a társadalomba, családot alapítani és gyereket vállalni.

A Dózsa György úti gázolást és egy kerékpáros bántalmazását tárgyaló büntetőeljárás számos fordulatot hozott. Visszatérő téma volt M. Richárd elmeállapota, betegségei, a másodfokú, csökkentett fegyházbüntetés több enyhítő körülmény hatására született meg. Fotók és további részletek itt.

Egyetlen óra alatt elfogytak a helyek az ingyenes fővárosi antitest-vizsgálatra 

Karácsony Gergely a nagy érdeklődésre való tekintettel szeretné a jövő hétre ismételten meghirdetni az akciót. Részletek itt.

Aggasztóan sokasodnak a panaszok a Versenyhivatalnál a szürreális építőipari problémák miatt

Az utóbbi egy hónapban növekedett meg a panaszok száma, a Gazdasági Versenyhivatal továbbra is kiemelten vizsgálja, elemzi a piacról érkező jelzések hátterét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Skype-beszélővel kompenzálja a látogatástól továbbra is eltiltott rabokat a büntetés-végrehajtás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A tavaly márciusban elrendelt látogatói tilalmat nem minden fogvatartott számára oldottak fel. A magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek jelenleg érvényes kapcsolattartási lehetőségeiről ebben a cikkben írnak.

Ausztrália szigorít: heti 3000-nél több embert nem engednek be

A volt miniszterelnök keményen bírálja a helyi oltási kampányt, a kormány azonban kitart amellett, hogy minden a tervek szerint halad. Az ausztrál járványhelyzetről és az új intézkedésekről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Nem sok van hátra a következő hőhullámig

A jövő héten ismét beköszöntenek a roppant kellemes, közel 40 fokos csúcshőmérsékletek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben