Bud Spencer lánya elmesélte, hogyan mentette meg az apja tíz ember életét

Az eset még sportkarrierje során történt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-24 12:34

Fotó: Adam Berry/Getty Images

Piedone nyomában címmel Király Levente rendezésében dokumentumfilm készült Bud Spencer, vagyis születési nevén Carlo Pedersoli életéről – írja a Blikk. A négy éven át készült portré a 2016 júniusában elhunyt olasz színész életének soha nem látott részleteit is bemutatja. 

A rendező Bud Spencerrel is eltöltött egy teljes napot, valamint lányával, Cristiana Pe­dersolival is beszélgetett, amiből kiderült, hogy a színész nemcsak a filmekben, hanem a való életben is harcolt az emberek életéért.

Az 1980-as irpiniai földrengés után például sa­ját légitársaságában összeáltt a pilótákkal, és segített ledobálni az áldozatok számára a segélycsomagokat. A Piedone Afrikában című film forgatása alatt ennivalót vásárolt az éhező egyiptomi gyerekeknek, és az UNICEF nagyköveteként pedig a látássérülteket támogatta. Cristiana egy harmadik esetet is elmesélt, amelynek során édesapja mintegy tíz ember életét mentette meg:

Régen még a tengerben rendezték az úszó- és vízilabda-bajnokságokat, és az egyik versenyt a salernói partoknál tartották meg, ahol a nézőtér egy, a tenger fölé nyúló sziklára eszkábált kis faépítmény volt. Ez a tribün a mérkőzés közben belezuhant a tengerbe. Apám, aki épp azon a meccsen játszott, azonnal a vízbe esett emberek segítségére sietett. A végén már fájt a karja, ami nem is volt csoda, mert vagy tíz em­bert mentett ki a vízből.

Mai nap hírei

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu5 órája

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu16 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu16 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu17 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu18 órája

Elhunyt Munkácsi Miklós

168ora.hu19 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu19 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu20 órája