Milyen fát és mennyiért vesz a magyar: a normann a sláger, a luc a hiánycikk, az árak mennek felfelé

Startlap - Startlap
Mennyibe kerül idén az egyes fajták métere, hogyan alakul a népszerűségi rangsor, és vajon milyen karácsonyfával járunk a legjobban, ha fontosak a pénzügyek, az esztétika, a jó illat, sőt, akár még a fenntarthatóság is? A fenyőfaszakértő válaszol. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

MTI/Balázs Attila

Milyen fát és mennyiért vesz a magyar: a normann a sláger, a luc a hiánycikk, az árak mennek felfelé

Mostanában nem múlik el úgy nap, hogy ne érkezne egy újabb hír egy termék drágulásáról. Az okok láncolatát már kívülről fújjuk, a fenyők esetében sincs új a nap alatt: növekvő munkabérek, infláció, változó kereslet. Na de hogy is néz ki mindez pontos számokkal, a gyakorlatban? Mennyibe kerül idén az egyes fajták métere, hogyan alakul a népszerűségi rangsor, és vajon milyen karácsonyfával járunk a legjobban, ha fontosak a pénzügyek, az esztétika, a jó illat, sőt, akár még a fenntarthatóság is? A fenyőfaszakértő válaszol.

A Vörösmarty téren és a forralt boron túl: 5 vidéki karácsonyi vásár, amit látni kell

Határozottan méltatlanul árnyékolja be vidéki városaink karácsonyi rendezvényeinek hírét a fővárosi karácsonyi forgatag. Egyik járási székhelyünknek például plecsnije is van az igazságtalanságról: az ő vásárukat Közép-Európa egyik leghangulatosabbikának választották a hozzáértők. Aztán ott van például a Borsodban robogó ünnepi villamos, amely négyből négyszer érdemelte ki a kontinens legszebb adventi villamosa címet, és természetesen ha leszálltunk, itt is vár a karácsonyi fényár, az árusok és a további programok. És ha már látnivalók: a szokásos bódék és a csodás dekor mellett kivilágított óriáskerékkel, műjégpályával, fényfestéssel, színpadi műsorokkal, kézműveskedéssel és még egy sor más izgalommal készültek az érdeklődőknek szerte az országban. Bővebben.

Előkerültek Pécsi Ildikó naplóbejegyzései Szűcs Lajoshoz fűződő szerelméről: “Folyton vágyakoztak egymásra”

A tavaly alig öt hónap különbséggel elhunyt színművésznő labdarúgó szerelme legendás volt, ezt bizonyítják a hagyatékban megtalált levelek százai és teleírt füzetek. Az anyag Pécsi Ildikó fogadott fiához került, aki a nyilvánosság elé tárná a szövegeket. Részletek.

Moldova György 87 évesen feleségül veszi a nőt, aki 20 éven keresztül várt rá

Fortepan/Hunyady József

“Megpróbáltam nélküle élni. Többször is férjhez mentem, s nem tagadom, közben Gyurit képzeltem oda magam mellé.”

Miután közel 50 együtt töltött évet követően Moldova György tavaly elveszítette feleségét, irodalmi szerkesztőjének, Palotás Katalinnak fogad örök hűséget.

“Ez lesz életem utolsó esküvője”

– fogalmazott. A nem mindennapi szerelmi történetről ebben a cikkben olvashatsz.

A valós közönséggel együtt készítette el karácsonyi kisfilmjét a MÜPA, az eredmény pedig legalább olyan szívmelengető, mint egy forró bögre kakaó

Az Ajándék című néhány perces rövidfilm főszereplője egy nagybőgős szomszéd és egy idősödő asszony, akiket a lakóközösség és a MÜPA hoz össze újra. Videó.

Na, ki fogja idén énekelni a Mennyből az angyalt? Hát persze, hogy Tóth Gabi

Az énekesnő a Blikknek mesélt arról, milyen normális életet él, mennyire szeret háziasszony lenni, és várja a pihenést, hogy kiheverhesse a támadásokat, amelyeket hirtelen jött imázsváltásának köszönhetően kapott. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szerezz örömet egy ismeretlennek mikuláscsomaggal: országos akciót hirdettek

“Az esemény lényege, hogy december 6-án szebbé tegyük valaki napját, mosolyt csaljunk valaki arcára”

– írják a szervezők. A részvétel nem igényel különösebb bonyodalmakat, ha érdekel, hogyan csatlakozhatsz te is, akkor katt ide.

Mindent tudsz a Bud Spencer-filmekről? Tényleg? Most letesztelheted!

Venturelli/WireImage

Bud Spencer és Terence Hill filmjei alapvetően évszaktól független lelkesedésnek örvendenek nálunk, de karácsony tájékán még a szokásosnál is többet vetítik őket. Ennek apropóján készült ez a kvíz, amelynek segítségével próbára teheted tudásodat a csattanós pofonok és a hagymás bab világáról, ahol az erőszak a vicces mindig győz a jó.

A város, ami olyan, mintha legóból épült volna

Magas labdát dobott fel a helyi építészeknek Kijev: a majdnem hárommilliós ukrán főváros csúnya, ipari övezetét kellett eladható, szép lakóövezetté alakítani. A település ugyanakkor teljesen szabad kezet adott a lelkes vállalkozóknak, így 11 év után egészen különleges végeredmény született: megépült a városban a város, a Comfort Town. Fotók és további részletek itt.

Négy csillagjegy, akik számára az idei december a boldog jövő megalapozásáról szól

Korai lenne lemondani a 2021-es évről, hiszen még szinte egy teljes hónap van hátra az esztendőből. És néhány szerencsés szülött számára az újrakezdés fordulatát hozhatja el az utolsó néhány hét. Erre a linkre kattintva kiderül, mely csillagjegyekről van szó, és az is, hogy mit kell tenniük az asztrológusok szerint, ha nem szeretnék elszalasztani a nagy lehetőséget.

Ez is érdekelhet

képcím

"Akit zavar a rövid szoknya, az ne menjen mazsorettnek" - retró...

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról