Bud Spencer egy amatőr hájpacni - gondolta Terence Hill

10 érdekesség a jégkék szemű pofonosztóról.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-18 14:59

Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

Terence Hill – összefonódva Bud Spencer nevével – igazi legenda, valószínűleg nincs olyan ember, aki ne látta volna a filmjeiket legalább egyszer. De inkább többször. Sőt, annyiszor, hogy idézni is tudjon belőle ikonikus mondatokat.

De mit érdemes tudni a “kötelezőkön” kívül a páros szívtipró tagjáról?

Összeszedtünk néhány dolgot az egyébként szeptember 20-án Magyarországra érkező színészről. 

1. Terence Hill félig német, félig olasz, Mario Girotti néven született olasz apától és német anyától – tőle örökölhette a jégkék szemét és szőke haját.

2. Westernfilmekkel futott be, de az első időkben egyfajta pótlék volt csak. Akkoriban  Franco Nero volt az olasz westernsztár, de egyrészt a gázsija is elég magas volt, másrészt nem is mindig ért rá, így Terence-et – illetve Mariót keresték meg, ha az „igazi” nem jött össze.

3. A befutását is egy véletlennek köszönheti, az Isten megbocsát, én nem! eredetileg kinézett főszereplője ugyanis a forgatás megkezdése előtt eltörte a lábát, és Hill lépett a helyébe.

4. Feleségét már az amerikai megkereséseknek köszönhette, ugyanis ezekhez sürgősen meg kellett tanulnia angolul. Feladott egy hirdetést, amire egy gyönyörű lány jelentkezett, két hónap múlva össze is házasodtak.

5. Az amerikai ajánlatok miatt változtatta meg a nevét Terence Hillre 1976-ban, nagyjából ugyanakkor, amikor Carlo Pedersoliból Bud Spencer lett. A névváltoztatás úgy történt, hogy producerétől kapott egy listát 20 angolosan hangzó névvel, ebből választotta ki a neki tetszőt.

6. Bud Spencerrel 20 közös filmet készítettek, de első kettő forgatása során még csak nem is találkoztak. Ez úgy lehetséges, hogy akkoriban mindketten csupán statiszták voltak.

7. Amikor bemutatták neki Bud Spencert partnereként, azt hitte, rosszul lát: egy teljesen amatőr hájpacni, aki még lovon sem ült soha – gondolta róla.

8. Hill a Don Matteo eljátszásakor volt először saját hangján hallható Olaszországban, addig hangját szinkronizálták.

9. Terence 1990-ben, a Lucky Luke forgatására utazott Mexikóba, amikor kisebbik, örökbefogadott fia, Ross utánament, de az út során autóbalesetben meghalt. Hill-t a fiú elvesztése annyira megrázta, hogy mély depresszióba süllyedt, és évekig nem tudott talpra állni. Volt egy közös filmjük is, a Keményfejűben közösen játszottak.

10. Gyalogoshidat neveztek el Terence Hillről Németországban. A Wormsban található hidat eredetileg tervezőjéről nevezték el két évvel ezelőtt, de egy helyi művész, Peter Englert viccből Terence Hill hídnak keresztelte át az építményt, ami aztán megszokottá vált  –  idén aztán hivatalosan is átnevezték.

Érdekesség, hogy Németországban egy másik településen, Schwäbisch Gmündben pedig Bud Spencert favorizálták, ugyanis 2011-ben egy uszodát neveztek el a színészről.

Szeretnél feltenni kérdést Terence Hillnek?

Akkor ezt figyeld:

Híreink vannak! ☺️ Holnap Terence Hill társaságában jelentkezünk élőben a Startlap Facebook-oldalán. Figyeljétek legfrissebb híreinket, mert meglepetéssel készülünk! Addig is írjátok meg nekünk kommentben, ti mit kérdeznétek tőle?

Közzétette: Startlap – 2018. szeptember 19., szerda

Forrás: Wikipedia, Nlcafe, Port

Címkék:

Terence Hill

Mai nap hírei

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu3 órája

Menczer: Senki nem tiltja, hogy olyan gyártókkal tárgyaljunk, akikkel Brüsszel nem

168ora.hu5 órája

Hó és jég a Szahara kapujában - havazott a sivatagban

koponyeg.hu8 órája

A katonai parádé végül elmarad, Trump egy légi támaszponton búcsúzik majd az elnökségtől szerda kora reggel

444.hu9 órája

Tízmilliók menekülnek a Whatsappról

digitalhungary.hu10 órája

Megan Fox annyira mini ruhát vett fel, hogy képtelenség nem belátni a lábai közé

promotions.hu11 órája

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu12 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu13 órája