Kiderült, hány ember lett szalmonellás a Kinder csokik miatt

Startlap - Startlap
A világ 16 országából jelentettek megbetegedéseket, a Ferrero több tíz millió dollárt vesztett, de még mindig nem tudni, hogy az összes veszélyes termék eltűnt-e a polcokról. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, hány ember lett szalmonellás a Kinder csokik miatt

A világ 16 országából jelentettek megbetegedéseket, a legnagyobb számban az Egyesült Királyságban fertőződtek meg az emberek az arloni üzem hiányosságai miatt. A Ferrero vesztesége több tízmillió dollárra tehető. További információkért katt ide.

Óvónője mentette meg az újpesti óvodás életét adrenalin injekcióval

A januárban elhunyt hétéves kisfiú tragédiájának köszönhetően több más hasonló kerülettel együtt Újpesten is biztosítják a nevelési-oktatási intézményekben az életmentő autoinjektort. A Pozsonyi Ovi munkatársa a gyermekek ébresztésekor vette észre, hogy Dávid nincs jól, és azonnal intézkedett. Fotók és további részletek itt.

Orbán Viktor: Még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor az új Néprajzi Múzeum épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján jelentette be, hogy “úgy érzi”, április 3-án megkapta a felhatalmazást a Városliget még hiányzó épületeinek felépítésére. A miniszterelnök egy dakota viccel nyilvánvalóan Karácsony Gergelynek üzent, ugyanakkor a főpolgármester nevét ki se ejtette a sajtóesemény során. Bővebben.

Veszteséges lett Tiborcz apjának cége

Az egykor még igazi családi cégként üzemelő temetkezési vállalkozásnak mára a tevékenységi köre is homályossá vált, a tulajdonosnak azonban több millió forintos fizetés jutott. Tiborcz Sándor István nemrégiben 687 millió forintot nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból. Bővebben.

A hetedikről kizuhant és szörnyethalt Káposztásmegyeren egy 16 éves fiú

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, de a fiatal életét már nem tudták megmenteni. A tragédiáról ebben a cikkben írnak.

Hétvégi nyitvatartással várják a lejáró okmányok miatti rohamot a kormányablakok

Június végével az összes olyan okmány lejár, amelynek érvényességét a járványügyi veszélyhelyzet idejére automatikusan meghosszabbították. A közelgő emberáradat okán a kormányablakokban kibővített nyitvatartási időt rendeltek el. További információkért katt ide.

A szegények között akarta szétosztani az ellopott Mária-szobor árát a tolvaj

A 35 éves férfi legalábbis, aki egy józsefvárosi templomból próbálta meglovasítani a szobrot, ezt állította a rendőröknek. A lopási kísérlet csúfos kudarcba fulladt. Mi történt? Innen kiderül.

AK-74-es gépfegyvert és éles lőszereket halászott ki a Dunából egy iskolás mágneshorgász

Besenyei Bálint karácsonyra kérte édesapjától a felszerelést, amellyel több száz kilót is képes kihúzni a vízből. A fiú a Tahitótfalu melletti hídról horgászik, elmondásai szerint részben kincskeresési, részben természetvédelmi céllal, azért, hogy megpróbálja “helyrehozni, amit mások tönkretettek”. Riport.

Utálod a YouTube-reklámokat? Van egy jó hírünk

A felhasználóknak és a hirdetőknek is kedvez a YouTube által bevezetett új reklámszámláló, amely jó eséllyel segíthet az örökösen ismétlődő hirdetések miatti felfokozott indulatokon. Részletek.

Kiderült, milyen lesz az Apple idei évi csúcsmobilja

Eric Thayer/Getty Images

Egy kütyükkel foglalkozó YouTube-csatorna megszerezte Japánból az idei év legjobb iPhone-jaként várt iPhone 14 Pro Max replikáját, amely egy modell a készülékről a tartozékgyártók számára, hogy lehetővé tegyék a telefontokok és egyebek időben történő legyártását. Videó.

(Címlapkép: Andia/Universal Images Group via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Hableány-tragédia: Elítélték a Viking Sygin kapitányát

képcím

Reagált Marco Rossi: Úgy hülyeség, ahogy van - A hét hírei...

képcím

Kiderült, mikor tetőzhet a Dráva és hol