Borzasztóan felzaklatta a meggyilkolt soroksári nő özvegyét egy újabb kihallgatás

A férfi elsírta magát, amikor képeket mutattak neki a gyilkosság gyanúsítottjáról.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-28 14:24

Fotó: police.hu

Öt év és két nap telt el Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolása óta, és az asszony özvegyének most újra jelenése volt a rendőrségen – írja a Bors.

A soroksári nő 2013. szeptember 25-én szokásos délutáni kocogására indult 11 éves kisfia és férje mellől – holttestét órákkal később, a soroksári szigetdűlő menti bicikliút melletti bozótosban találták meg.

Kardos Lajost már sokszor kihallgatták a nyomozás során. Igazi érzelmi tortúra volt számára, így hatalmas megkönnyebbülést érzett, amikor kizárták őt azok köréből, akiknek közük lehetett a gyilkossághoz. Az összes kellemetlenség ellenére a családapa mindvégig együttműködött a rendőrséggel, így tegnap is a megadott időben megjelent az idézésen az ORFK István utcai épületében.

„Tulajdonképpen egyetlen kérdést jártunk körül, a nyomozók arról érdeklődtek, hogy ismertem-e a gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert, vagy a feleségem ismerhette-e a férfit – mondta a férfi. – Akárcsak korábban Krisztina szülei, én is mindkét kérdésre nemleges választ tudtam adni. A sajtóból én is értesültem róla, hogy az elmúlt éveket börtönben töltő férfi letétjében megtalálhatták Krisztina telefonját, illetve, hogy R. Szilveszter állítólag egy cetlire felírta a feleségem nevét és meggyilkolásának dátumát. Erről azonban semmit sem árultak el nekem a nyomozók.”

Dr. Parti Ágnes, az özvegy jogi képviselője is jelen volt a meghallgatáson, aki szerint Kardost nagyon felzaklatta ez a másfél óra.

„Arról kérdeztek, hogy ő vagy Krisztina ismerhette-e korábbról a gyanúsítottat – mondta. – Mutattak képeket is R. Szilveszterről, ami borzasztóan felzaklatta ügyfelemet, rettenetesen kikészült, el is sírta magát, nagyon megható és emberi reakció ez. Összesen négy fotót mutattak a gyanúsítottról, ám nem ismerte fel semmilyen módon. Arról is kérdezték, hogy milyen barátai voltak Krisztinának. Nekik beszélhetett-e az elkövetőről, vagy a támadást megelőző napokról.”

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu12 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu13 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu14 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu16 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu16 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu17 órája

Orbán óriási nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy napokon belül engedélyezze a kínai vakcinát

444.hu19 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu19 órája