Kétmillió magyar veszítheti el a védettségét májusban

Startlap - Startlap
Az oltási igazolvány bevezetése egyértelműen politikai döntés, de tudományos tények indokolják-e a változásokat? Délelőtti hírösszefoglaló.

Kétmillió magyar veszítheti el a védettségét májusban

Legalábbis hivatalosan, hiszen immunrendszerünk működését nem kormányrendeletek irányítják. Mindenesetre a védettségi igazolványt májustól oltási igazolvány váltja. A kormány eredetileg február 15-étől szigorított volna, de végül a választás utánra halasztotta az új szabályok bevezetését. Idővel lesz-e szükség negyedik oltásra? A témát ez a cikk járja körül.

Mától érkezik a bankszámlára a családi adóvisszatérítés

Mától érkezik a bankszámlára a családi adóvisszatérítés azoknak, akik utalással kérték a kézbesítést – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön. További információk itt.

Balatonfüreden vonul zárt ajtók mögé a Fidesz-frakció

A február 21-én kezdődő parlamenti tavaszi ülésszak előtt a jövő hét közepén, az előzetes tervek szerint Balatonfüreden tartják a Fidesz szezonnyitó kihelyezett frakcióülését. Részletek.

Közpénzből vett falubusszal mentek síelni a francia Alpokba

Getty Images

A falugondnoki szolgálatok ellátására kapott Mercedes egy híres francia síparadicsomban kötött ki, ahol legalább egy hetet töltöttek az utasai. Melyik településről van szó? Innen megtudhatod.

Tényleges életfogytiglant kértek a soroksári futónő gyilkosára

A legsúlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak az R. Szilveszternek az ügyében, aki nyolc és fél évvel ezelőtt megerőszakolta és megölte Soroksáron Gy Krisztinát. Az ügyről itt olvashatsz bővebben.

500-600 ezer forintos kompenzációt kérnek a mozdonyvezetők az infláció miatt

Péntekig kell döntenie a bíróságnak első fokon, és február végére derülhet ki jogerősen, vajon jogszerű lehet-e a tervezett sztrájk, amit a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) kezdeményezett a reálbérkereset-csökkenés miatt. Részletek.

Az Európai Parlament besokallt, oligarchastopot hirdetne

Az Európai Parlament (EP) “rendkívüli aggodalommal” állapítja meg, hogy az oligarcha-hálózatok képesek elfoglalni a nemzeti médiapiacot, beavatkozni a demokratikus szféra működésébe. Ezt állapítja meg egy a Népszava birtokába jutott jelentés-tervezet, amelyről csütörtökön dönt a költségvetési ellenőrző bizottság. Bővebben.

Koronavírus itthon: 12 885 új fertőzöttet igazoltak

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák a kórházi kezeltek, elhunytak, oltottak és fertőzöttek számának alakulásáról. Pontos számok itt.

Vizes vb: Budapestet nem értesítették róla

Vizes vb Budapesten 2017-ben (Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tüttő Kata és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest a Népszava arról kérdezte, a főváros támogatja-e a nyári vizes-világbajnokság megrendezését, amelyet a kormány váratlanul, mindenféle magyarországi egyeztetés nélkül vállalta át Fukuokától. Válaszukat itt olvashatod.

Hidegfront tartja kordában a februári tavaszt a hétvégén

Pénteken hidegfront érkezik, hétvégére több fokot visszaesik a hőmérséklet és nagy területen fagyos hajnalokra számíthatunk. Ezzel együtt is a megszokottnál enyhébb időben lesz részünk. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Ujvári Sándor

Ez is érdekelhet

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...