Százmilliókat kell fizetnie a NAV-nak egy német gyógyszergyárnak

Startlap - Startlap
Az adóhatóság veszített a bíróságon a Boehringer Ingelheim Pharma gyógyszergyártóval szemben. Az ügy egy egész lavinát indíthat el az összes Magyarországra beszállító gyógyszergyár körében. Délelőtti hírösszefoglaló.


Andreas Arnold/picture alliance via Getty Images

Százmilliókat kell fizetnie a NAV-nak egy német gyógyszergyárnak

Az adóhatóság veszített a bíróságon a Boehringer Ingelheim Pharma gyógyszergyártóval szemben. Az ügy egy egész lavinát indíthat el az összes Magyarországra beszállító gyógyszergyár körében. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor: Hiányzik egy német, jó lesz helyette egy afrikai. Darab, darab

A brüsszeli észjárásban van valami, ami a mi fejünkből hiányzik, a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, az erős vezetésből pedig baj is lehet – péntek van, vagyis a kormányfő rádióinterjút adott. Orbán Viktor a hazai vakcinafejlesztés állásáról és a Brüsszel/Gyurcsány ellen folyó rezsiharc eredményeiről is beszámolt. Bővebben.

Élete végéig börtönben ülhet a soroksári futónő erőszakolója és gyilkosa

Az egyéb bűncselekmények miatt évek óta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintáját öt évvel az eset után sikerült azonosítani. A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében a magát végig ártatlannak valló férfi leghamarabb 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Vidéki városokba akar repülőtereket a kormány

MTI/Balázs Attila

A cél az, hogy néhány éven belül minden jelentősebb vidéki városunk elérhető legyen a levegőből, ami több nagy repülőteret és tucatnyi leszállópályát jelent. A dolog itt nem áll meg: a külügy egyenesen a régió legfejlettebb szállítási infrastruktúrájával tervezi felszerelni az országot. Mit jelent ez a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

ITM: Rendkívüli célvizsgálat indul a munkaidőkerettel kapcsolatos visszaélések miatt

A Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) fordult, miután kiderült, több cégnél a munkavállalók tartozásaként tartják számon azokat a munkaórákat, amelyek ledolgozására a járvány miatt nem volt lehetőség. A minisztérium közleményben üzente meg válaszát a dolgozóknakíme.

Koronavírus itthon: május óta nem feküdt a kórházakban ennyi covidos beteg

A legfrissebb, hivatalos járványügyi adatokat erre a linkre kattintva találod.

Orbán Viktor enyhített a belföldön nyaraló gyerekek adatszolgáltatási előírásain

A Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki rendelet értelmében a veszélyhelyzet végéig átmenetileg módosul a 14 éven aluliak “szálláshely-szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos okmány bemutatási kötelezettsége”. Részletek.

Előválasztás: közel százezren szavaztak csütörtökön

A szerda esti vita magas nézettségét követően csütörtökön majdnem megdőlt a napi részvételi rekord, és az új szavazók száma is folyamatosan nő. Az Országos Előválasztási Bizottság által közzétett aktuális adatok itt nézegethetők.

Lazulnak a beutazókra vonatkozó vírustesztelés szabályai Angliában

Tejas Sandhu/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az október 24-én életbe lépő új intézkedések azokra az utazókra vonatkoznak, akik rendelkeznek a megfelelő koronavírus elleni oltásokkal. További információkért katt ide.

Egyre több napsütés váltja a ködös reggeleket

Fokozatosan feloszlanak a reggeli ködök és lassan megindul az enyhülés. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi