A soroksári gyilkosság gyanúsítottja egyáltalán nem mutat megbánást

A feltételezett elkövetőt nem rázta meg a hír, hogy életfogytiglani börtön várhat rá. Az elhunyt Gyurik Krisztina férje viszont szabályosan rohamot kapott, amikor megtudta, hogy egyezést találtak a felesége holttestéről vett DNS-mintával.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-10 15:55

Fotó: police.hu

A Blikk információi szerint a soroksári futó nő meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszter ugyanúgy éli napjait a börtönben, mint korábban, és a megbánás legkisebb jelét sem mutatja. 

A 40 éves férfit a gyilkosság után 5 évvel később sikerült azonosítani, amikor a Nemzeti Szakértői és Kutató Központban felfedezték, hogy a jelenleg rablás miatt 7 éves börtönbüntetését töltő rab DNS-mintája egyezik a Gyurik Krisztina holttestén talált mintákkal. Amikor R. Krisztiánt lecsukták, még nem volt érvényben a kötelező DNS-mintavétel. 2016 óta minden olyan elítélttől mintát vesznek, akit 5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélnek.

R. Szilveszter feltehetően az élete hátralévő részét rácsok mögött fogja tölteni, azonban a lap arról értesült, hogy a férfit nem rázta meg a hír, és ugyanúgy éli a napjait a börtönben, mint korábban. Az elhunyt Gyurik Krisztina szeretteinek életét azonban alaposan felforgatták az elmúlt napok eseményei.

Amikor közölték velem a rendőrségen, hogy megvan a tettes, epilepsziaszerű rohamot kaptam. Legutóbb akkor történt velem ilyen, amikor azonosítanom kellett Krisztit a boncasztalon. Nem tagadom, gyűlöletet érzek ez iránt az ember iránt. 

– mondta a 36 éves áldozat özvegye, Kardos Lajos, aki rendőrség által a férfi gyerekkorának helyszínéül megjelölt közeli utcába is ellátogatott

Kirázott a hideg, amikor belegondoltam, lehet, hogy ez az ember mindössze száz méterre gyerekeskedhetett Kriszti szülőházától

– fejtette ki a férfi.

A Készenléti Rendőrség közlése szerint R. Szilveszter a gyilkosság helyszínéhez közeli Vízisport utcában nőtt fel, majd később hajléktalanként élt. A férfi ellen különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás. A lap információi szerint a gyanúsított korábban nyaralókat és garázsokat tört fel, ahol pár napot eltöltött, majd ellopott minden mozdítható értéket. 

Csak a DNS-minták vizsgálata 368 millió forintba került

A nyomozók 330 ezer embert ellenőriztek az eset kapcsán, ebből 390 embert tanúként hallgattak meg, és 1871 személytől vettek DNS-mintát az elmúlt öt év során.

 

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu10 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu17 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája