Börtönből kórházba vitték át a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

Startlap - Startlap
Állítólag betegséggel küzd, ezért volt szükség a gyors intézkedésre.

Súlyos betegséggel küzd a soroksári futónő megölésével gyanúsított R. Szilveszter, jelenleg rabkórházban látják el – írja a Blikk. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője közölte, hogy további részleteket a fogvatartottal kapcsolatban nem árulhatnak el.

A gyilkossággal kapcsolatos áttörés a múlt héten történt meg, amikor egyezést találtak a futónő holttestén talált anyagmaradványok és a börtönbüntetését töltő R. Szilveszter DNS-mintája között.

A lap megtalálta a pesterzsébeti lakást, ahol a férfi felnőtt. A tízemeletes panelházban már nem sokan emlékeznek rá, hiszen több mint húsz éve elköltözött onnan – ezt követően az utcán, feltört garázsokban és nyaralókban húzta meg magát. Hiába lett hajléktalan, a környéktől nem szakadt el – a gyilkosság is pár kilométerre lakhelyétől, a Sziget-dűlőnél történt. Egy volt szomszédjától kiderült, a lakásból sem önszántából távozott, tartozásaik miatt kilakoltatták az amúgy is problémás családot. A szomszéd elmondása szerint szülei rengeteget ittak, a fiú pedig átlagos volt.

Egykori tanára is felidézte emlékeit a bűnözővel kapcsolatban.

„Megdöbbentem a hír hallatán. Nem tartozott a legrosszabb gyerekek közé, de megvoltak a maga csínytevései. A tanulásban a gyenge és a közepes között mozgott.”

R. Szilvesztert aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Ha a bíróság is bűnösnek találja, tényleges életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Ez is érdekelhet

képcím

Turi György lemondott minden posztjáról

képcím

Márky-Zay: Több jel van arra, hogy a Fidesz szervezett választási...

képcím

Százmilliókat kell fizetnie a NAV-nak egy német gyógyszergyárnak