Bekerült egy rangos nemzetközi designmagazinba a magyar pár, miután megtervezték saját esküvői kápolnájukat

A különleges építmény Bálint és Orsolya szakmai és magánéleti összefonódását szimbolizálja, és várja a többi házasodni vágyó párt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-14 08:00

Fotó: Thinkstock

A MÁS Stúdió alapítói, Gulyás Bálint és Mészáros Orsolya idén nyáron házasodtak össze, és az esküvőjükhöz saját maguk tervezték meg a kápolnát, amelyet acélból hegesztettek össze, és egy neves nemzetközi magazin, a Dezeen is beszámolt a különleges alkotásról – írja a hvg.hu.

A pár a Műegyetemen végzett, így nem meglepő, hogy hajlított acélelemekből saját kápolnát készítettek. A Orsolya és Bálint az egyetem után a spanyol RCR Arquitectes-nél gyakornokoskodott, majd miután hazaköltöztek, megalapították a stúdiójukat, melynek neve spanyol kötődéssel is bír. A MÁS, ami részben saját nevük betűiből jön, spanyolul annyit jelent, hogy ‘több’. A házaspár számára a szó magyar és spanyol jelentése egyaránt fontos jelentőséggel bír.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

This minimal chapel made from pieces of curving steel was designed by the founders of MÁS for their own wedding. See more images on dezeen.com/architecture #Architecture #Chapel #Hungary Photograph by Diego Medina

Dezeen (@dezeen) által megosztott bejegyzés,

 

Az acél építmény, amely a stúdió első munkája, a pár szakmai és magánéleti összekapcsolódását egyaránt szimbolizálja. A kápolna újrahasznosított anyagokból épült, és azért éppen acélból készült, mert amellett, hogy kiállja az időjárás próbáját, nagyon elegáns formákat lehet belőle kialakítani. Az anyag felületét nem kezelték, hogy szabadon formálódhasson. 

A Csákberényben, a Vértes lábánál, egy régi malom udvarán álló kápolna nyitva áll a többi házasodni kívánó pár előtt. A gyönyörű alkotásról a Deezen oldalán lehet megtekinteni további képeket.

Mai nap hírei

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu5 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu6 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu9 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu10 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu11 órája

A szülő nők magukra maradtak a hálapénz eltörlése miatt?

wmn.hu12 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu12 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu13 órája