Kiemelt Hírek 2021. október 03.

A Publicus megmérte, ki győzheti le Dobrevet a második fordulón

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 03.
Az MSZP-közeli intézet telefonos közvélemény-kutatást készített a miniszterelnökjelölt-előválasztás lehetséges forgatókönyveiről annak függvényében, hogyan osztja fel végül egymás között a terepet a Dobrev Klára ellen összefogó Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Mohai Balázs

A Publicus megmérte, ki győzheti le Dobrevet a második fordulón

Az MSZP-közeli intézet telefonos közvélemény-kutatást készített a miniszterelnökjelölt-előválasztás lehetséges forgatókönyveiről annak függvényében, hogyan osztja fel végül egymás között a terepet a Dobrev Klára ellen összefogó Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Az eredményeket erre a linkre kattintva találod.

Előválasztás: kiderült, mikor lesz a második forduló

A dátumot Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt kampányrendezvényén jelentették be. Íme.

Karácsony az alkotmányozást Márki-Zaynak, a külügyet Dobrev Klárának, az elszámoltatást Hadházynak adná

Karácsony az Európa Hajón értékelte az előválasztás első fordulójának eredményeit. A DK háza tájáról alacsonyan szállnak felé a stukkerek, az elszámoltatás olyan, mint a szex, és míg míg Dobrev Klára Gyurcsány Ferenchez, addig Karácsony Gergely Kiss Virághoz, egy nagyszerű pedagógushoz megy haza, aki mellett mindig normális marad – többek között ezek derültek ki a főpolgármester és a többi felszólaló szavaiból. Videó és további részletek itt.

Márki-Zay: Nélkülünk nem lehet leváltani Orbánt, de rajtam nem fog múlni a visszalépés

A kép illusztráció, 2019. december 9-én készült Márki-Zay Péterről és Baranyi Krisztináról a Transparency International Magyarország konferenciáján. (MTI/Mohai Balázs)

A Mindenki Magyarországa Mozgalom is megmozdult vasárnap, kormányváltó gyűlést tartottak a Fővám téren. Míg néhány órával korábban Karácsony a saját rendezvényén arról beszélt, hogyan osztaná ki maga körül a szerepeket, Márki-Zay a főpolgármester hiúságától való félelmének adott hangot. Dobrev Klárát méltatta, ugyanakkor “könyörögve kérte” a DK-s szavazókat egy másmilyen voksra. Hadházy Ákos levelet küldött maga helyett, Baranyi Kriszta ferencvárosi polgármester felszólalásában elárulta, hogy Karácsonyra szavazott. Fényképes beszámoló az eseményről.

A DK ledobta a nemek bombáját a kisfiával foglalkozó Dobrev ellen szervezkedő férfiakkal

Korábban csak utalások szintjén vették elő, hogy Dobrev Klára az egyetlen női jelölt, győzelmi beszédében már jóval nagyobb hangsúlyt kapott a tény, a hétvégére aztán a párt központi témájává vált a dolog. A DK-hoz hűséges Nyugati Fény közelmúltbéli termése illusztrálja, miről van szó. Bővebben.

Orbán Viktor és Lázár János együtt sütött halat ebédre a Tisza-parton

A süllő Lázár János receptje alapján készült. Fotó.

Légpuskával lövöldöztek hajnalban Budapesten, többen megsérültek

Az eset a Gozsdu udvarban történt, az elkövetőt a rendőrség elfogta. Részletek.

Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! – állítólag egymillió aláíró van, felpörgetik a kampányt

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kihasználta a műsoridőt a Kossuth Rádióban. A Fidesz által az előválasztás ellenében indított petíció fejleményein túl megtudhattuk a Magyarországra látogató uniós tényfeltáró delegációról, hogy “a tények és a valóság nem zavarja meg a tisztánlátásukat”, ezenkívül Hollik az előválasztást is értékelte, véleménye két szóval összefoglalható: Gyurcsány Ferenc. Bővebben.

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

A 39. játékhéten közel negyvenezren találtak el három vagy több számot. További információkért katt ide.

Viharos széllökések kíséretében érkezik a meleg levegő 

Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Erre a linkre kattintva térképen követheted, mikor és hol várható erős szél.

Keresés az oldalon