Kiemelt Hírek 2021. október 03.

Lang Györgyi: Mi lesz, ha elfogynak a fideszesek, akkor nem adnak Kossuth-díjat senkinek?

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 03.
A politikai korrektséget nehezen tűrő Lang Györgyi interjúban nyilatkozik Sári lányáról, segítőiről, Galla Karinthy-gyűrűs kálváriájáról, meg olyanokról, hogy miért tiltotta le annak idején az RTL Klub, és miért hívogatja telefonon Szlávik Jánost. Vasárnap déli hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Lang Györgyi: Mi lesz, ha elfogynak a fideszesek, akkor nem adnak Kossuth-díjat senkinek?

A munkaszolgálatban és a bénultságban is érdemes és meg is lehet találni a humort, még azt is lehet pozitív szögből nézni, ha meghal a kutyád. A szklerózis multiplexes Lang Györgyi saját betegségét is becézi, egyedülálló életszemlélete nehezen tűri meg a politikai korrektséget. Ebben az interjúbanSári lányáról, segítőiről, Galla Karinthy-gyűrűs kálváriájáról, meg olyanokról nyilatkozik, hogy miért tiltotta le annak idején az RTL Klub, és miért hívogatja telefonon Szlávik Jánost.

Világhírűvé váltak az idős magyar házaspár kézműves bonbonjai 

Aki megkóstolja Varga Zsuzsa és Ferenc csokoládéit, kivétel nélkül arról számol be, hogy ehhez foghatóval még életében nem találkozott. Vargáék műhelye egymás után söpri be a díjakat, legutóbb a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott nemzetközi versenyen taroltak. A pár hatvanévesen vitte sikerre vállalkozását Zsuzsa hobbijából. Bővebben.

Cseh László kitálalt korábbi edzőjéről: “Úgy bánt velünk, ahogyan nem lett volna szabad”

Tizennégy év közös munkát követően egy versenyen veszett össze végleg Turi Györggyel, ma már nem is beszélnek egymással. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Felismerhetetlenné vált a kilencvenes évek egyik legnagyobb modellje: 50 millió dollárra perli a zsírfagyasztást végző céget

Foc Kan/WireImage

“Semmilyen korrekciós műtét nem segített rajtam. Az orvosok úgy hagytak, ahogy azt a média írta a rólam készült lesifotók mellé: felismerhetetlenül”

ezekkel a szavakkal lépett elő öt év után a nyilvánosság elől teljesen eltűnt Linda Evangelista, az igazi szupermodellek korának egyik ikonikus figurája. Az ötvenes éveiben járó Evangelista arca, amellyel annak idején bármit és bárkit el lehetett adni, egy plasztikai beavatkozás miatt torzult el. A divatszakma meghatottan összezárt körülötte, a modell pedig perel, azonban úgy tűnik, nem megalapozottan. Az esetről itt olvashatsz.

Bámulatos videón a híres hortobágyi daruvonulás: több mint százezer madár érkezett meg északról

A Hortobágyi Nemzeti Park október elsejei adatai 107 810 daruról számolnak be, akik az erős fagyok beköszöntéig a Hortobágy tájain pihennek, mielőtt útnak indulnak Afrika felé. Szilágyi Attila természetvédelmi őr látványos felvételen örökítette meg, hogyan néz ki (no és milyen hangja van), amikor darvak tízezrei készülnek egyszerre az éjszakára a halastavaknál. Íme.

Varázslatos, mesekönyvbe illő fotók készültek a balatoni naplementéről

A tó felé érkező viharfelhőkön keresztül átszűrődő napsugarak egyedülálló atmoszférát teremtettek Balatonbogláron. Galéria.

A nő, aki megalapította Irakot

A 20. század egyik legizgalmasabb nőalakja Gertrude Bell történész, aki legalább hét nyelven beszélt, tapasztalt hegymászó és régész volt. De amitől életútja megismételhetetlenné vált, az a politikai befolyása egy olyan korban, amelyben a nők még súlyos elnyomástól szenvedtek. Bellről úgy tartják, az egyetlen képviselője volt a brit kormánynak, aki iránt szinte odaadással adóztak az arabok, s tanácsait a legmagasabb kormánykörökben is felbecsülhetetlennek tartották. Hogyan kerülhetett egy nő ilyen magaslatokra a viktoriánus kori Angliából indulva? Bővebben.

Drágulás várható a ruhaüzletekben

A szállítási nehézségek immár az ellátást fenyegetik, ezért a márkák egymás után jelentik be, hogy változtatnak a termelés vagy a szállítmányozás rendjén. Mit jelent ez a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

A Bond-bemutatók története képekben: így vált világméretű díszesemények helyszínévé őfelsége titkos fegyvere nagyon brit meséjének elbeszélése

Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

2021-ben teljesen természetes, hogy az aktuális Bond-filmek premierje egy gigantikus gála, amelyen még a brit királyi család legfőbb tagjai is hagyományos vendégnek számítanak. Pedig az eredetileg tévéfilmnek indult Dr. No esetében még az is kétséges volt, hogy az amerikai filmipar vajon támogatja-e az alkotást. A széria harmadik tagja, a Goldfinger bemutatóján már a mozi rongálásáig fajult a tömeg mérete, Sean Conneryt pedig idővel a korszellemnek megfelelően a szivarozó, hevesen csókolózó Pierce Brosnan, majd a (talán divattörténeti jelentőségű) rózsaszín zakót viselő Daniel Craig váltotta a vörös szőnyegen. A Bond-bemutatók történetea Kennedy-gyilkosságtól a francia nukleáris kísérleti programon át napjainkig.

Itt a nagy októberi horoszkóp

Az asztrológusok szerint ebben a hónapban az emberi kapcsolatok kerülnek a fókuszba. Ha kíváncsi vagy, mit jósolnak neked a csillagok a születési dátumod alapján, akkor katt ide.

Keresés az oldalon