Kiemelt Hírek 2021. október 02.

Életbe lépett a kéthetes ebzárlat

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 02.
A korlátozás alól vadászebek, terápiás, valamint mentőkutyák, illetve fegyveres erők kutyái mentesülnek. De csak akkor, ha be vannak oltva veszettség ellen. Heti hírösszefoglaló.

Szombattól kezdődik a kéthetes ebzárlat

MTI/Ujvári Sándor

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe – adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Hogy mely országrészeket fogja ez érinteni,  illetve melyik hatóságnál is lehet érdeklődni a pontos területekre vonatkozóan, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Ellenzéki előválasztás: az eredmények már hivatalosak

A héten zajlott az ellenzéki előválasztás, melynek hivatalos eredményét itt lehet elérni.  Hogy miként is ünnepeltek a dobogósok, arról pedig errefelé lehet többet megtudni. 

Érkeznek az újabb kedvezmények, érkeznek az újabb kifizetések, adóvisszatérítések, nyugdíjprémium

Bejelentették a családi adóvisszatérítés részleteit, ebben a cikkben érhetőek el.  Ezzel kapcsolatban Novák Katalin pár nappal később már arról beszélt, hogy a várandósok is visszakapják az szja-t, de van egy feltétel. Íme.  Végül pénteken Orbán Viktor  személyesen jelentette be, hogy novemberben mekkora nyugdíjprémium is érkezik. 

Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

A bulvárlap értesülései szerint a miniszterelnök lánya és férje már be is íratták egy helyi magániskolába legidősebb gyermeküket. Részletek. Azóta már le is fotózták Orbán Ráheléket. 

A kormány 30 évre titkosította, hogy mi történt a Pegasus-ügyről szóló nemzetbiztonsági ülésen

Az ülést összehívó bizottsági elnök, a jobbikos Stummer János ahelyett, hogy mi hangzott el, csak azt sorolta fel, hogy mi nemBővebben.

Szijjártó: Ukrajna megtámadta Magyarország szuverenitását

Súlyos támadást jelent Magyarország szuverenitása ellen, hogy Ukrajna az Európai Bizottsághoz fordult a napokban aláírt magyar-orosz hosszú távú gázszállítási szerződés ügyében – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tárcája közleménye szerint szerdán Prágában. Bővebben.

Lejárt a határidő, késve, de jön majd az uniós pénz

Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A meghosszabbított határidőre a kormánynak nem sikerült tető alá hoznia az egyezséget Brüsszellel a magyar helyreállítási tervről, de a Népszava brüsszeli forrásai szerint hat héten belül meglesz az alku a pénzzel együtt járó kötelezettség-vállalásokról. Részletek.

A forint árfolyama áttörte a 360-as szintet az euróval szemben

Ez nem volt váratlan, a magyar fizetőeszköz ugyanis szeptember 21-e óta folyamatosan gyengül. Akkor 348 forintot ért egy euró, vagyis az esés immár jelentős. Hogy mennyire, az ide kattintva tudható meg azonnal. 

A dusnoki szülők több mint egy év után visszakapták gyereküket, aki hivatalosan nem is létezett

H. Ágnes és férje nem volt hajlandó anyakönyveztetni a kicsit, aki se tb-, se adókártyát, se védőoltásokat nem kapott. A Blikk beszámolója szerint az asszony most azt állítja, “mindenki hazudott”. Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Most térül meg, hogy tavaly a piaci árak többszöröség fizette a magyar lakosság a gázért rezsicsökkentés címén

A járvány által sosem látott mélypontra süllyesztett földgázárak idején a magyar fogyasztók szorgalmasan fizették tovább a kormány “alacsony” rezsidíját, a piaci árak akár többszörösét. Miután, rácáfolva a szakértői várakozásra, az árak elszálltak, a felhalmozott tartalék, amelyről nem tudni, hol lehet, és meddig lesz elég, jó szolgálatot tehet. Ez az elmúlt két év mutatja, milyen ügyes kormányzati taktikázással vált politikai termék a lakossági energiaárakból. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon