Kiemelt Hírek 2018. július 05.

A kiemelt bombától a kávéházi Merkel-Orbán találkáig - ezek voltak a nap legjobb fotói

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
A legjobb fotók a nap kiemelkedő belföldi és külföldi eseményeiről.

Budapest megmenekült – kiemelték a bombát a Dunából

Feloldották a Dunában talált bomba miatt csütörtök délelőtt elrendelt korlátozásokat a fővárosban; a bombát a Dunán szállították el.

A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú, romboló légibombát találtak. Gyújtószerkezetét néhány perc alatt kiszerelték, azt és a robbanótestet is sikeresen rögzítették a pontonon. Így:

 

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Orbán Viktor találkozott Angela Merkellel

Ha nem ismernénk a felvételeken szereplő személyeket, azt is gondolhatnánk, hogy egy randevú állomásait örökítette meg a fényképész.

A találkozó után egyébként Angela Merkel azt mondta:  kitűnő a német-magyar gazdasági együttműködés, és Magyarország vonzó befektetési helyszín.

Közös tájékoztatójukon a kancellár kiemelte, hogy az együttműködést az európai gazdaság előtt álló legnagyobb kihívásokat jelentő ügyekben, a digitalizáció, az alternatív gépjármű-meghajtási technológiák és a mesterséges intelligencia területén is tovább kell erősíteni.

Németország és Magyarország a protekcionista gazdaságpolitika elutasításában is egyetért – tette hozzá.

A két ország egyebek mellett a közös “stratégiai kultúra” megteremtéséről és a NATO-t kiegészítő európai intervenciós kezdeményezésről szóló védelempolitikai ügyekben is szorosan együttműködik – mondta Angela Merkel.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A találkozó részleteiről a 24.hu készített beszámolót,itt olvasható.

A találkáról még több fotó itt.

A bikaviadalok ellen tiltakoztak Spanyolországban

A bikaviadalok betiltását követelték az Emberek az Állatokért Való Etikus Bánásmódért (PETA) nevű állatvédő szervezet aktivistái az észak-spanyolországi Pamplonában, a városban tartandó San Fermín fesztivál kezdete előtti napon.

A város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente tartott kilencnapos fiestán számos bikaviadalt rendeznek.

Akciózott a Greenpeace

Műanyag hulladékkal borított vízből levegőért felszínre jövő bálnákat ábrázoló installációt állított ki a római Pantheon előtt a Greenpeacekörnyezetvédő szervezet, amely a szoborral a tengeri élőlényeknek a világóceán szennyezettsége okozta szenvedésére hívja fel a figyelmet.

MTI/AP/Simone Somekh

Szombattól látható a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában

Szombattól várja a látogatókat a híres mexikói festőművész, Frida Kahlo életét és munkásságát bemutató nagyszabású kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a kiállítás csütörtöki sajtóbejárásán kiemelte: nagyon különleges anyagot kapott a galéria a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedótól, amely a legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményt őrzi a világon.

Biztos vagyok benne, hogy ennek az évnek a legsikeresebb tárlata a Frida Kahlo-kiállítás lesz

– hangsúlyozta Baán László.

A tárlat, amelynek megnyitóját a festőművész születésének 111. évfordulóján, pénteken tartják, Frida Kahlo munkásságát és életének jelentős részleteit 26 ismert festményen és 9 rajzon, valamint fotókon és videofelvételeken keresztül mutatja be.

Kutyakiállítás nyílt Thaiföldön

17. alkalommal rendezték meg az éves thaiföldi nemzetközi kutyakiállítást Bangkokban.

A négynapos kiállításra több mint kétszáz tenyésztő nevezett mintegy ötezer állattal. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Tajpej nevezetessége: csapatosan vonuló motorosok

A munkahelyükre tartó robogósok tömegével kelnek át a tajvani főváros Tajpej-hídján a reggeli forgalomban nap mint nap.

A Tamszui folyón átívelő hidat naponta használó motorkerékpárosok látványa Tajpej egyik nevezetességévé vált, amelyet a turisták és hivatásos fotósok előszeretettel örökítenek meg reggelente. A motorkerékpár a legelterjedtebb közlekedési eszköz Tajvanon, amelynek környezetvédelmi hivatala közel 14 millió motort jegyez a 23 milliós népességű szigeten.

Fotó: MTI/EPA/David Chang

Jean-Paul Gaultier bemutatta őszi-téli kollekcióját a párizsi divathéten

Felpörgött a Balaton Sound

Már az első nap is fergetegesre sikeredett, nem véletlenül van telt ház a fesztiválszezon egyik legnépszerűbb eseményén. A Rockstar Photographers csapata pazar fényképeket készített a bulizókról.

Fotó: Kálló Péter/Rockstar Photographers

Fotó: Kálló Péter/Rockstar Photographers

Fotó: Csudai Sándor/Rockstar Photographers

 

Keresés az oldalon