Kiemelt Hírek 2018. július 05.

Az első fotó a Dunából kiemelt bombáról - nem így képzeltük a szerkezet rögzítését

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
Hanyagul hever a 100 kilós test a hajó fedélzetén.

Feloldották a Dunában talált bomba miatt csütörtök délelőtt elrendelt korlátozásokat a fővárosban; a bombát a Dunán szállítják el – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Markovics Zita elmondta: az emberek visszatérhetnek otthonukba.

A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú, romboló légibombát találtak. Gyújtószerkezetét néhány perc alatt kiszerelték, azt és a robbanótestet is sikeresen rögzítették a pontonon.

Szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos világháborús bomba a Dunaújváros honvédségi hajó fedélzetén, miután tûzszerészek kiemelték a Dunából az Erzsébet híd közelében (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A tűzszerészek elindultak a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjébe, ahol a robbanótestet és a gyújtószerkezetet átemelik majd egy speciális tűzszerész teherautóra, s azzal a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre – közölte a kommunikációs tiszt.

Hétfő este a rendőrség közölte, hogy korábban a Dunában, a meder alján egy robbanótestet találtak. A tűzszerészi munkálatok miatt átmenetileg a környéken több épületet kiürítettek, több rakparti, valamint forgalmas útszakaszt, továbbá az Erzsébet hidat is lezárták.

 

(MTI)

 

 

Keresés az oldalon