Ki kellett üríteni egy budapesti iskolát - tíz mentőautót riasztottak a helyszínre

Startlap - Startlap
Gyanús gázszag miatt 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, de a katasztrófavédelem szerint nem lehetett kimutatni veszélyes anyag jelenlétét a levegőben.

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel – közölte az MTI-vel Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról tájékoztatta az MTI-t:

tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 30-35 gyereket vizsgálhatnak meg kórházban.

Kiss Ádám elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint

egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen “komoly” sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk – tette hozzá, azzal együtt, hogy 30-35 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.

Címlapkép: Illusztráció (MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...

képcím

Kínai elnök Budapesten: itt lesznek lezárások

képcím

A Keleti pályaudvarnál ért véget az Élet menete