Magyar Péter tüntetést szervez péntekre

Startlap - Startlap
A Belügyminisztérium elé hirdetett tiltakozó akciót a Tisza Párt alelnöke.

Magyar Péter országjárása során kedden Pécsett járt, ahol többezres tömeg fogadta – írta a Telex. Magyar egy kis kitérővel a város főutcáján haladva a sajtó jelenlévő munkatársainak kérdéseire válaszolva, gyalogosokkal szelfizgetve érkezett a Széchenyi térre, a közönség elé. 

A Telex kérdésére elmondta, hogy rengeteg helyi szervezettől érkezett hozzájuk megkeresés, így kollégáival azt vizsgálják, hogy kikkel tudnának együttműködni. Magyar már a tömeg előtt tartott beszédében kitért arra, hogy Pécs mennyire alulfinanszírozott, és ezt állította párhuzamba azzal, hogy a fideszes városokat mennyivel jobban támogatja a kormány. 

Egyebek mellett arról is beszélt, hogy a kormány kereszténynek hazudja magát, ugyanakkor két és fél hónap alatt arra sem volt képes, hogy bocsánatot kérjen a zaklatások áldozataitól. Helyette álságos módon alaptörvény-módosítást ígérget Magyar szerint. 

Pécsett tartott beszédében arra is kitért, hogy pénteken 18 órára tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, hogy követelje Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását.

De Magyar Péter nemcsak szónokolt, hanem a tömeg kérdéseire is válaszolt hosszasan.

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Minden idők legnagyobb békemenete jön: üzentek Magyar Péternek

képcím

Magyar Péter Felcsúton: kisvasutaztak a Tisza-támogatók

képcím

Magyar Péter kibérli a felcsúti kisvasutat