Gyereknapi sztársztorik: Leonardo DiCaprio 12 évesen ügynököt keresett

Startlap - Startlap
Leonardo DiCaprio minden idők egyik legsikeresebb színésze, ám az ő élete sem indult könnyen. Los Angeles legszegényebb negyedéből, prostituáltak és drogosok gyűrűjéből tört ki.

DiCaprio Hollywoodban született, Los Angelesben, George DiCaprio underground képregényrajzoló és -forgalmazó, valamint Irmelin Indenbirken, egykori jogi titkárnő egyetlen gyermekeként. A szülők a főiskolán találkoztak, majd Los Angelesbe költöztek. A gólya is hamarosan kopogtatott az ablakon, az idilli család képe azonban hamar szertefoszlott: Leo mindössze egyéves volt, amikor szülei elváltak. Többnyire az anyjával élt, ám az apja sem hagyta magára.

Édesanyjával több Los Angeles-i környéken is megfordultak, ám a legtöbb időt a legszegényebb negyedekben töltötték. Irmelin több munkát is vállalt, hogy eltartsa magát és fiát – sajnos a keresetéből éppen arra futotta, hogy étel kerüljön az asztalra. Leo eközben a Seeds Elementary Schoolba járt, érdekelték a kosaraskártyák, a képregények és a múzeumok, ahová gyakran vitte el az édesapja. Ezt követően a John Marshall High School diákja volt, mielőtt a Los Angeles Centre for Enriched Studies hallgatója lett. Az állami iskolákban folyton célkeresztbe került – emiatt úgy érezte, ki kell törnie onnan.

Szegénységben nőtt fel, megtapasztalta a bűnözők világát

Amikor a Wall Street farkasában alakított milliomos, Jordan Belfort szerepéről beszélt, akkor árulta el, valójában mekkora szegénységben és milyen borzasztó körülmények közt nőtt fel. Kisgyerekkorában mindennap bűnözők vették körül, a környékük közelében prostituálthálózat működött, és rengeteg drogfüggő is élt arrafelé: “Nagy szegénységben nőttem fel, és megismertem a spektrum másik oldalát” – mondta a The Independentnek. Azt is elárulta: “Az utcánk sarkán nagy prostituálthálózat működött, mindenfelé csak a bűncselekmények és az erőszak…”

Gyakran volt szemtanúja annak, hogy az emberek szívnak, vagy éppen heroinnal lövik magukat… Noha a karaktere, Jordan Belfort a kábítószer és a pénz fogságába esett, DiCaprio testközelből tapasztalta meg, milyen romboló hatással vannak az emberi szervezetre a tiltott szerek, így őt nem sújtotta a gyereksztárok átka, sosem élt kábítószerrel, nem kellett megtapasztalnia a hollywoodi sztárélet sötét oldalát. “Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt meg a kísértés, a hollywoodi partikon jelen van a drog, de én sohasem próbáltam ki. Talán azért, mert négyéves koromig drogosok vettek körül mindennap” – mesélte a Los Angeles Times interjújában.

Visszatérve a színészetre: mivel a szülei mindketten igencsak kreatívak voltak, így DiCaprio hamar rátalált a művészetekre, de a reklámfilmekben szereplő mostohatestvére, Adam Farrar (apja új házasságából) is szerepet játszott abban, hogy a fiatal fiút a filmes világ kezdte érdekelni. Tizenkét évesen ügynök után nézett, ám nem volt könnyű dolga. Folyamatosan elutasították – sőt, az egyik ügynök azt javasolta neki, hogy változtassa meg a nevét egyszerűbbre, például Lenny Williams-re, ám ezt DiCaprio visszautasította.

DiCaprio keresztnevét Leonardo da Vinci után kapta; édesanyja az itáliai művész egyik festménye előtt állt, mikor fia rúgott egyet.

A kis Leo gyakran kérte édesanyját, hogy vigye el meghallgatásokra, kereste a kiutat az állami iskolák „fogságából”. A terve sikerült: színészi karrierje 1989-ben kezdődött, mikor beválasztották Garry Buckman szerepére a Vásott szülők című sikerfilm sorozatváltozatába – egyébként itt találkozott legjobb barátjával, Tobey Maguire-rel. Még ugyanebben az évben, DiCaprio feltűnt a Santa Barbara című szappanoperában Mason Capwellként (flashbackekben, tinédzserként). 1991 és 1992 között a Growing Pains-ben játszotta Luke Browert, egy hajléktalan fiút. A szerepek jöttek-mentek, ám a nagy áttörést – nem meglepő – az 1997-es Titanic jelentette, és azóta is számtalan sikerfilmben láthattuk már a szívtipró színészt.

Közeleg május utolsó vasárnapja, amikor a gyerekeket ünnepeljük. Ezen alkalomból a hét minden napján felelevenítjük a legnagyobb világsztárok gyerekkori történeteit, és megmutatjuk, milyenek voltak kicsiként. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Család rovatot!

Kapcsolódó tartalom: 

Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Lopez szegény családból jött, de végig követte az álmát

Gyereknapi sztársztorik: Keanu Reeves, Hollywood legtragikusabb sorsú csillaga

Gyereknapi sztársztorik: Azt mondták csúnya, Meryl Streep mégsem adta fel

 Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Anistont gúnyolta az édesanyja

 

 

(via)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Kormányinfó Plusz: Lázár Ladája még megvan, jó ötlet az...

képcím

Megszólalt a Barátok közt kellékese: "Én vagyok, aki megöltem...