Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Lopez szegény családból jött, de végig követte az álmát

Startlap - Startlap
Jennifer Lopez a zenei és filmes szakma legnagyobbja, mégis tudja, honnan jött. Anno nem volt náluk sem kolbászból a kerítés – talán ezért jótékonykodik serényen a mai napig.

Nem mondunk újat azzal, ha azt állítjuk: Jennifer Lopez egy istenadta tehetség. Még az ötödik x után is gyönyörű, az egyik legismertebb énekesnő, elképesztően táncol, és színésznőnek, üzletasszonynak sem utolsó. A bankszámlája valószínűleg kimeríthetetlen, a legdrágább ruhákban, kiegészítőkben jár – ám nem volt ez mindig így.

Egy bronxi szobában a tesókkal

Ahogy a „Jenny from the block” című gigaslágerében is megénekelte, Bronxból származik és nem volt sok mindent a tejben aprítaniuk… És valóban: Lopezék egy kis lakásban éltek a bronxi Castle Hillnél. Az énekesnő szülei igencsak meghúzták a nadrágszíjat, hogy legalább egy emeletes házat tudjanak venni, ahol mindhárom lánygyerek elfér. Bár kétszintes ingatlanuk nem volt nagy durranás, úgy tekintettek rá, mintha a világ legszebb helye lenne. JLo így is egy szobán osztozott két testvérével, a szülők pedig napestig dolgoztak, hogy ellássák őket. A ház udvarában található fa volt az énekesnő kedvenc szeglete – az apja kötélből és fából barkácsolt oda egy hintát, ami hatalmas ajándék volt. Jennifer különösen szeretett időt tölteni ezen a hintán, egy interjúban elárulta, hogy tízéves korában kezdte, és – ciki vagy sem – 16 éves koráig imádta, rendszeresen használta a játékot. 

Noha Jennifer nagyra értékelte mindazt, amit a szülei a család fenntartása érdekében tettek, gyerekként nehéz volt megértenie, mekkora áldozatot követel, hogy elegendő pénzük legyen, és azt be is tudják osztani – hiányolta a szüleit, különösen az apját. A lányok sokszor maradtak magukra, az idő előrehaladtával pedig hajtotta őket a kíváncsiság, hogy felfedezték az amúgy nem túl frekventált környéket… Annak tudatában, hogy Bronx nem volt a legbiztonságosabb hely a gyerkőcök szórakozására, Jennifer anyja kitalálta, hogyan foglalja le a lányait. 

Az énekesnő szülei azt akarták, hogy gyermekeik megértsék: ha keményen dolgoznak, megvalósíthatják az álmaikat.

A siker nem volt ingyen: a kis Jenny már ötévesen táncolni és énekelni kezdett, a suliban mindezek mellett (hogy eléggé le legyen foglalva) atletizált, futott, és tagja volt az iskola softball csapatának. Saját bevallása szerint is inkább a sportban, táncban találta meg a boldogságát, mint a tanulásban. Arra is hamar rájött, hogy a fellépést olyasvalami, amit igazán szeret csinálni.

Egy ideig hajléktalan volt

Sajnos a művészi véna csillogtatását nem igazán támogatta a család, a vízválasztó esemény akkor jött el, amikor a szupertehetség közölte: nem akar főiskolára, sem egyetemre menni. Követni akarja az álmait, és azt az életet élni, ami a legnagyobb vágya – máskülönben azon kapná magát, hogy beragadt a megszokott rutinba. Erre az is rátett, hogy elég nagy volt a munkanélküliség, ő pedig nem akart akármilyen munkát, hanem a saját útját. Így adódott, hogy Jennifer hajléktalan lett. 1988-ban, 19 évesen beiratkozott egy New York-i tánciskolába. “Anyám is és én is keményfejűnek születtünk, ahelyett, hogy egyetemre mentem volna, inkább ki akartam próbálni, milyen a teljes munkaidős táncosok élete – ő ezt a döntésemet nehezen fogadta el. Egy ideig nem beszéltünk, és én hajléktalanná váltam, a táncstúdió kanapéján aludtam” – mondta egy korábbi interjúban JLo, aki nem sokkal később manhattani klubokba járt fellépni, ezzel kereste kenyerét. Noha szerette, nem elégedett meg ennyivel: szereplőválogatásokra járt, mígnem egyszer felfigyeltek tánctudására, így megkapta az egyik mellékszerepet az In Living Color című amerikai vígjátéksorozatban, 1991-ben. Itt egy úgynevezett „fly girl”-t alakított. Egyébként ez előtt MC Hammer U can’t touch this című, 1987-es videóklipjében is táncolt.

A nagy áttörést Janet Jackson egyik videóklipje hozta meg, amikor szerepet kapott az 1993-as That’s the Way Love Goesban, majd az ezt követő világkörüli turnén is táncolhatott Jackson mellett. Egy év leforgása alatt eljutott Európába táncolni, majd Los Angelesbe költözött. A történet innentől mindenki számára ismert… 1998-ban a Sony leszerződtette egy önálló album kiadására, az On the 6 rögtön az amerikai Top 10-ben debütált, a megjelenését követően Jennifer a legnagyobb latin előadók között emlegették. Egymás után jöttek ki az albumok a jobbnál jobb zenékkel, a filmes karrierje is nagyon komolyan beindult. Több tucat film kötődik a nevéhez – csak említésképpen: Álmomban már láttalak, Anyád napja, Apja lánya, Álommeló, A Wall Street pillangói és még sorolhatnánk.

Ám ahogy a már említett dalban is elhangzik: az énekesnő nem szállt el – talán éppen emiatt Lopez kiemelt figyelmet fordít a jótékonykodásra, szerényebb körülmények közt élő családok megsegítésére. Számos jótékonysági koncertet adott, és részt vett a Los Angeles-i Gyermekkórház által rendezett Noche de Los Niños gálán is, hogy pénzt gyűjtsenek betegeik számára.

Fotók forrása itt.

Közeleg május utolsó vasárnapja, amikor a gyerekeket ünnepeljük. Ezen alkalomból a hét minden napján felelevenítjük a legnagyobb világsztárok gyerekkori történeteit, és megmutatjuk, milyenek voltak kicsiként. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Család rovatot!

 

(via)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Kormányinfó Plusz: Lázár Ladája még megvan, jó ötlet az...

képcím

Mazsit hibáztatja fia haláláért Berki Krisztián édesanyja