Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Anistont gúnyolta az édesanyja

Startlap - Startlap
A gyönyörű színésznő 51. születésnapján fakadt ki, milyen hatással volt az életére „nem biztonságos” gyerekkora.

Jennifer Aniston nehéz gyerekkoráról mesélt egy interjúban, amit Sandra Bullock készített vele. Ebben elhangzik, hogy a Jóbarátok színésznője nem érezte biztonságban magát otthon, nagyon rossz volt az édesanyjával a kapcsolata.

Mitől ilyen pozitív az életszemléleted? – kapta meg a kérdést a bájos Jennifer Aniston, amire egy őszinte, ám súlyos válasz érkezett: “Azt hiszem, a szüleimnek kell köszönetet mondanom… Szerintem ez onnan ered, hogy egy labilis háztartásban nőttem fel, ahol nem éreztem biztonságban magam. Csak azt láttam, hogy a felnőttek gorombáskodnak egymással, olyan viselkedésformákat tapasztaltam, amikről azt gondoltam, én nem akarom csinálni. Nem akarok olyan lenni, mint ők. Nem akarom újra érezni azt a rossz érzést, ami akkor elkapott, és azt szeretném, hogy senki más se érezze miattam” – mondta a színésznő, aki mindössze 9 éves volt, mikor szülei, John Aniston és Nancy Dow elváltak. A kislány az édesanyjával maradt, aki folyamatosan kritizálta, hovatovább: gúnyolta őt a távol ülő szemei, a nagy orra, és a néhány pluszkiló miatt, amit tiniként felszedett. Ha ez még nem lenne elég, az iskolai teljesítménye miatt is kegyetlen kritika érte: anyja butának titulálta.

Nem kapott értékeket

Noha az előzőek után nem csoda, a színésznőnek nem volt túl jó kapcsolata az édesanyjával – és akkor még enyhén fogalmaztunk. Jennek úgy kellett felnőnie, hogy Nancy gyönyörű volt, és úgy érezte, egy cseppet sem hasonlít rá – sem fizikailag, sem szellemi adottságokban. Nyilván az anyjától is ezt a visszajelzést kapta… Az pedig csak tetézi a történetet, hogy valódi értékeket nem mutatott neki, ugyanis az egyetlen, amivel Nancy törődött, az a kinézet, a külsőség volt. “Neki nem az volt a szándéka, hogy az önértékelésemet károsítsa – ezt már korábban tisztáztuk –, egyszerűen azt csinálta, amit a legjobbnak gondolt” – mondta Aniston, ezzel kimosdatva édesanyját. “Ő nem úgy nevelkedett, hogy támogatták a szülei, ellenben egy gyönyörű, lenyűgöző lány volt, úgy kereste a kenyerét, hogy modellkedett. Azt tanította nekem, amit ő fontosnak tartott – ez az volt, hogyan kell jól kinézni. Ami számomra értékes, az nem feltétlenül ebben rejlik.”

Jen nem igazán tudott beilleszkedni az osztálytársai közé, ráadásul kiderült, hogy diszlexiával, azaz olvasási rendellenességgel küzd – így megértette, hogy valójában nem buta, csak emiatt nem képes az írott szövegek megfelelő megértésére. Szépen, lassan leküzdötte a félelmeit, egyre több szerepet kapott, ezzel párhuzamosan magabiztosabb lett, önbizalmán pedig orrplasztikája is dobott egy nagyot. A lelki sebeket viszont szakértő segítségével tudta begyógyítani: „Az édesanyám azért beszélt így velem, mert szeretett, és jót akart nekem. Nem akarattal volt rossz hozzám, csak nem értette meg, hogy olyan traumákat okoz, amelyeket több évnyi terápiával tudtam feldolgozni. Azért viselkedett így, mert őt is így nevelték” – mondta az Elle-nek.

Vannak, akiket összehoznak a sikerek – náluk ez épp fordítva történt: az anya-lánya közt tátongó szakadék csak terebélyesedett, idővel annyira eltávolodtak egymástól, hogy Jen még a Brad Pitt-tel való esküvőjére sem hívta meg Nancyt, aki kitagadta őt az örökségből. Nagyjából 10 évig nem is szóltak egymáshoz, mígnem megtört a jég. “Az a választás, hogy egy ideig nem beszéltünk anyuval – ez a miénk. Senki másnak nem kell megértenie… Nem változtatnék a gyerekkoromon, és nem változtatnám meg a szívfájdalmaimat sem, mert nagyon szeretem azt, aki most vagyok, és akivé válok.”

Az élettől kapott leckékből Aniston megtanulta: “Haragudhatsz, mártírkodhatsz, vagy azt mondhatod ” Van citromod? Készítsünk limonádét!”

Ennek jegyében a Golden Globe- és Emmy-díjas amerikai színésznő a hosszabb kihagyás után mégis meghívta édesanyját a második esküvőjére.

Közeleg május utolsó vasárnapja, amikor a gyerekeket ünnepeljük. Ezen alkalomból a hét minden napján felelevenítjük a legnagyobb világsztárok gyerekkori történeteit, és megmutatjuk, milyenek voltak kicsiként. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Család rovatot!

Kapcsolódó tartalom: 

Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Lopez szegény családból jött, de végig követte az álmát

Gyereknapi sztársztorik: Keanu Reeves, Hollywood legtragikusabb sorsú csillaga

Gyereknapi sztársztorik: Azt mondták csúnya, Meryl Streep mégsem adta fel

 

 

(via)

Ez is érdekelhet

képcím

Kormányinfó Plusz: Lázár Ladája még megvan, jó ötlet az...

képcím

Várkonyi Andrea a férjével közös szerelmes fotót posztolt

képcím

Kiderült, mit kérdezett Lajos herceg dédnagymamája halála után