Kormányinfó Plusz: Lázár Ladája még megvan, jó ötlet az árstop a játékokra

Startlap - Startlap
Gyermeknap alkalmából ismét a gyerekek kérdéseire válaszoltak a miniszterek a Kormányinfó Pluszban.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő oldalán jelent meg a Kormányinfó Plusz, ahogy fogalmazott, idén is jó sok kérdést kaptak a gyerekektől, amire a kormánytagok válaszoltak is. 

A videóból a kérdések alapján így például kiderült, hogy:

Lázár János Ladája még megvan, Mezőhegyesen parkol. “Ladával szállni élvezet” – mondta a miniszter, majd felajánlotta, hogy a családot és a kérdező fiatalt szívesen elviszi egy körre valamikor, ha arra járnak.

Lantos Csaba szerint az a jó a nagy családban, hogy korban különbözőek a gyerekek, így a kisebbeket már a nagyobbakra lehet bízni. “Úgyhogy minél nagyobb a család, hát ha csak nem ikrek mindannyian, akkor azért kitűnően el tudják egymást már kísérni” – fogalmazott az energiaügyi miniszter.

Nagy Márton szerint nagyon jó ötlet, hogy a játékokra is bevezessék az árstopot, felveti a miniszterelnöknek a legközelebbi kormányülésen.

Szentkirályi Alexandra gyerekként gömbvillámkutató akart lenni, aztán pedig nagyon sokáig régész lett volna, a mai napig szereti a történelmet, az Indiana Jones filmeket. Későbbi kérdésre adott válaszából az is kiderült, hogy németet tanult először, majd jött az angol.

 Gulyás Gergely legjobb félmaratonos ideje 1 óra 44 perc. Ezzel nem rossz a kormányban, de Szijjártó Péter legalább negyed órával megveri őt.

Szijjártó Péter a győri Gárdonyi Géza Általános Iskolába járt, ahol 8 éven keresztül kitűnő tanuló volt, noha a külügyminiszer arra már nem emlékszik, énekből és rajzból hogyan tudta ezt kivitelezni.  

Csák János kedvenc magyar találmánya a hologram. El is magyarázza a videóban, hogy mi az pontosan.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kedvenc katonai felszerelése a minden magyar katonát összekötő úgynevezett kanálgép, egy fém lemezből préselt eszköz, amiben van kés, villa és kanál. “Nagyon kis helyen elfér, minden katona kezében jól áll és rettenetesen hasznos” – mondja. 

További kérdések – válaszok a videóban:

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Ez is érdekelhet

képcím

Diákmunkára is jár az szja-kedvezmény, az árvaellátást kapók...

képcím

Orbán Viktor egy nyolcéves kislány kérésére mesélt igazgatói...

képcím

Gyerekkori sztársztorik: Születésétől dívának szánta a...