Gyereknapi sztársztorik: Adele-t a kabátja alatt csempészte be anyukája egy koncertre

Startlap - Startlap
Az aranytorkú énekesnő mindössze háromévesen tapasztalta meg, milyen az, amikor elhagyják – sosem volt ott az apja, amikor szükség lett volna rá.

Adele Laurie Blue Adkins 1988. május 5-én született Tottenhamben, Londonban. Édesanyja Penny Adkins, édesapja a walesi származású Mark Evans. Nem sokkal Adele születése után apja elhagyta a családot, így Penny egyedül nevelte a kislányt – a helyzetet súlyos traumaként élte meg az énekesnő.

Adele szülei fiatalon kerültek össze és hamar jött a baba, a családi élet pedig nem úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva: Adele kilenc hónapos volt, amikor a szülei szétváltak. A korai években Mark részese volt a kislány életének: elvitte őt a Regent’s Park állatkertjébe, megtanította úszni egy közeli szabadidőközpontban. Soha nem volt hivatalos megállapodása Pennyvel az anyagi támogatásáról, ám amint Evans pénzhez jutott, azt egyből a lányára költötte. Amikor Adele három éves lett, az apja munka miatt visszaköltözött Dél-Walesbe, az élet pedig ment tovább. Penny még mindig csak huszonegy éves volt, így elhatározta, Adele gondozása nem fogja akadályozni abban, hogy éljen, szórakozzon. Egy héttel a lánya negyedik születésnapja előtt elrejtette őt a kabátja alá, úgy lógtak be a Brixton Akadémiára, hogy megnézzék a The Beautiful South koncertet – írja a Mirror.

„Elképesztő volt – ez a legtisztább emlékem abból az időszakból” – idézte fel Adele.

Az énekesnő egyszer úgy írta le az édesanyját, mint egy „hippi anyuka”, aki buzdította a lányát, hogy másszon fel a kanapéra, és énekeljen. Nagyon társaságkedvelő volt, péntek este a barátaival zenéltek, beszélgettek – és persze a kislány is a felnőttek társaságában volt. Adele ekkor ismerkedett meg a zene alapjaival. Ötödik születésnapját követően részt vett az első popfesztiválján, a Great Xpectations nevű egynapos mókán a Finsbury Parkban. Az évek múlásával sem távolodott el a zenétől, elmondása szerint szabadidejében olvasás helyett is inkább énekelt. Már az iskolában is zenélt, első dalát 2004-ben, vagyis tizenhat évesen írta meg, a később áttörő sikert hozó Hometown Gloryt.

Zenei tanulmányait a híres BRIT Schoolban végezte, amit 2006 májusában fejezett be. Ugyanott, ahol korábban Leona Lewis, Katie Melua, Kate Nash, a The Kooks tagjai és Amy Winehouse is tanultak; Lewis az osztálytársa volt. Akkoriban Adele egyáltalán nem készült énekesnőnek, sokkal jobban érdekelte a menedzselés, illetve szívesen segédkezett volna más előadók karrierjének beindításában. A siker azonban felkapta és repítette: az Oscar-, Golden Globe-, valamint tizenötszörös Grammy-díjas angol énekesnő, dalszerző napjaink egyik legkeresettebb zenésze.

Eközben elhidegült az apjától

Az idő múlásával megromlott az apjával a viszony: miután jobb élet reményében elhagyta a családot, egyre lejjebb csúszott a gödörben. Evans sosem volt ott a lánya mellett, amikor annak szüksége lett volna rá, helyette inkább az alkohol felé fordult. “Naponta két liter vodkát és hét-nyolc korsó Stellát fogyasztottam el. Három évig ittam így – csak az Jóisten tudja, hogyan éltem túl. Mélységesen szégyelltem, hogy mivé váltam, és tudtam, hogy a legkedvesebb, amit Adele érdekében tehetek, az, hogy megbizonyosodok róla, soha nem látott ilyen állapotban.” Az énekesnő 10-11 éves lehetett, amikor teljesen megszakította apjával a kapcsolatot, néhány évvel később csak a nagymamája temetésén látta őt – írja a Newsner. Egy időben arról szóltak a hírek, hogy az elhidegülés ellenére van esély a békülésre. A MusicLife-ban egyenesen ki is jelentette, hogy kész megbékélni vele. Tudta, hogy ez nem lesz az a tipikus apa-lánya kapcsolat, de mégis belement, hogy az élete részévé tegye Markot.

“Nem tudom, mit kell tennie egy apának, mert soha nem volt ilyenem.”

A kocka azonban fordult, és egy olyan lavina indult el, amire senki sem számított. Mark Evans a The Sunnak adott interjút, amiben bővebben beszél az alkoholizmusáról, a lányával való kapcsolatáról, ráadásul családi képeket is eladott a magazinnak… Az énekesnő ekkor úgy érezte, hátba szúrták.

Egyszerűen nem tudta elhinni, hogy apja a bulvársajtóval beszélt, sosem látott gyermekkori képeket osztott meg, mindezt úgy, hogy nem törődött vele, nem volt ott mellette – ráadásul pont akkor, amikor valóban minden jobbra fordulhatott volna kettőjük közt. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, Adele ekkor döntötte el: Evans már nem érdemel második esélyt!

„Soha nem volt ott, amikor szükségem lett volna rá.

“Valójában készen álltam arra, hogy megpróbáljam kapcsolatba lépni vele – ő nagyon csúnyán elszúrta”, “Soha többé nem fog hallani rólam. Mert nincs semmi, ami jobban idegesítene, mint az, hogy apámat megvesztegette a sajtó” – ilyen és ezekhez hasonló mondatok hagyták el a dühös énekesnő száját. A 2017-es Grammyn a nagyközönség előtt árulta el: az a személy, aki életében egyfajta apafigura volt, az a menedzsere, Jonathan Dickins.“Sokkal tartozom neked… Tíz éve vagyunk együtt, és szeretlek, mintha az apám lennél. Nagyon, nagyon szeretlek. Nem szeretem apámat, ez egy dolog, nem sokat számít. De téged úgy szeretlek, ahogy egy apát szeretnék…”

Eközben az igazi apja rákos betegséggel küzdött, egyetlen vágya volt, hogy egy kis időt tölthessen unokájával – akinek születéséről a sajtóból értesült -, Adele azonban hallani sem akart erről. Mark idén, 57 évesen, magányosan, elszegényedve, egy lakókocsiparkban éldegélve hunyt el, míg a lánya a közelmúltban világsztárok társaságában, egy 8,5 millió fontos hollywoodi villájában ünnepelte 33. születésnapját.

Közeleg május utolsó vasárnapja, amikor a gyerekeket ünnepeljük. Ezen alkalomból a hét minden napján felelevenítjük a legnagyobb világsztárok gyerekkori történeteit, és megmutatjuk, milyenek voltak kicsiként. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Család rovatot!

Kapcsolódó tartalom: 

Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Lopez szegény családból jött, de végig követte az álmát

Gyereknapi sztársztorik: Keanu Reeves, Hollywood legtragikusabb sorsú csillaga

Gyereknapi sztársztorik: Azt mondták csúnya, Meryl Streep mégsem adta fel

 Gyereknapi sztársztorik: Jennifer Anistont gúnyolta az édesanyja

Gyereknapi sztársztorik: Leonardo DiCaprio 12 évesen ügynököt keresett

Ez is érdekelhet

képcím

Kormányinfó Plusz: Lázár Ladája még megvan, jó ötlet az...

képcím

Megszületett Oszvald Marika unokája: lánya 10 éven át...

képcím

Rudolf Péter nem érti színésze vádjait