Kiemelt Hírek 2018. július 27.

Újabb medve borzolta a kedélyeket Tusványoson

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 27.
Sikítva rohantak előle az emberek.

Alig egy nappal azután, hogy szerda éjjel a Tusványoson megrendezett 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területéről távozó 27 éves férfit megsebesített egy medve, újabb maci tűnt fel a rendezvény helyszínén.

Az állatot csütörtök éjjel szúrták ki a parkolóban, az MSZP-sek mikrobuszától pát méterre.

Az emberek sikítva menekültek a nagyvad elől.

A Sztárklikk oldalán egy kép is van az állatról.

Az előző esetben egy anyamedve volt a támadó, akinek elaltatását és elszállítását engedélyezte Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

Sajnos a félelmem beigazolódott. Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt. Igazából még csak most veszi hivatalosan kezdetét az idei szabadegyetem és már a nulladik napon medvetámadás történt

– írta még az első medveészlelés után Borboly Csaba, a Hargita megye tanácsának és a Csíki Területi RMDSZ-nek az elnöke.

Hargita megyében jelenleg háromszor nagyobb a medvepopuláció az optimális létszámhoz képest. Székelyföldön, valamint a környező megyékben az elmúlt időszakban megszaporodtak a medvetámadások, mióta a környezetvédelmi minisztérium 2016-ban betiltotta a populációt szabályozó medvevadászatot.

 

Keresés az oldalon