27 éves férfit támadott meg egy medve Tusványoson

A baleset Tusványoson történt, ahol hamarosan Orbán Viktor tart előadást. Az esetről a polgármesternek is megvan a véleménye.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-25 15:21

Fotó: Thinkstock

Tusványoson medve támadt egy férfira – írja a zoom.hu. A támadásról Borboly Csaba, a Hargita megye tanácsának és a Csíki Területi RMDSZ-nek az elnöke számolt be a Facebookon-oldalán.

„Sajnos a félelmem beigazolódott. Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt. Igazából még csak most veszi hivatalosan kezdetét az idei szabadegyetem és már a nulladik napon medvetámadás történt. A huszonhét éves áldozatot most szállították a csíksomlyói fertőzőosztályra. Kár, hogy kérésünket, hogy szállítsák el a hárombocsos anyamedvét – aki már emberre is támadt –, nem kezelték felelősségteljesen” – írja Borboly Csaba, aki szeretné tudni, ki a felelős a történtekért.

Borboly szerint a mellény, amelyet a fiú viselt, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet.

A fiú az elmondások alapján nem egyedül, hanem kisebb tömeggel tartott a vasútállomásra, ahol elé ugrott, majd megsebesítette az anyamedve.

Medvetámadás TusványosonSajnos a félelmem beigazolódott! Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal…

Közzétette: Borboly Csaba – 2018. július 24., kedd

A környéken egyébként jelenleg is zajlik a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ahol szokásának megfelelően idén is előadást tart majd szombat délelőtt Orbán Viktor.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere azonban kijelentette, hogy nem történt medvetámadás a tábor nulladik napján, és arra kér mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket.

Mai nap hírei

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

joy.hu6 órája

Fantomházak valódi szavazói – választások egy szabolcsi faluban

szabadeuropa.hu8 órája

Húszezren követelik a távozását, mégsem akar lemondani a Barca elnöke

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

Öt központra csökkenették a vidéki kórházakat

168ora.hu14 órája

Egyszerű védekezni a poloskák ellen, csak csinálja a felsorolt trükköket

magro.hu15 órája

Több mint ezer új koronavírus-fertőzött Magyarországon

demokrata.hu16 órája

Beszorul a német hús: kell a magyar piacvédelem!

agraragazat.hu17 órája

Záhonynál „jön közelebb” a Távol-Kelet

transpack.hu19 órája