Úgy néz ki, nem mondott igazat a főigazgató a meghalt szívbetegről

Újabb fordulat, előkerült egy levél.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-05 13:04

A kép csak illusztráció. Fotó: Thinkstock

A kardiológiai intézetben nem tudtak a műtétre váró, azóta meghalt páciensről – nyilatkozta tegnap Andréka Péter főigazgató. Most úgy néz ki, egy hivatalos orvosi levél ezt súlyosan cáfolja.

Mindezt a Népszava írja, egy, a birtokába került levélre hivatkozva. Pénteken ugyanis a napilap nyilvánosságra hozott egy szeptember 25-i keltezésű írást, amelyben egy szívsebész szakorvos, Ender Gábor referál az intézet felnőtt szívsebészet osztályvezetőjének, Szabó J. Zoltánnak, három érimplantátum beültetésre váró beteg előjegyzéséről.

Ezek között pedig ott található az a páciens is, akiről Andréka szerint a sebész nem tájékoztatta távozásakor az intézetet.

Fenti betegek napi rendszerességgel érdeklődnek a műtétjük időpontjával kapcsolatban. Kérem fenti betegek műtétjeit a mindenkori műtéti programba betervezni, ill. ha szükségesnek látja a képalkotó diagnosztikai anyagokat újraértelmezve a műtéti indikációt értékelni szíveskedjen

– olvasható a levélben.

Az újság felidézve a történetet leírja, hogy a napokban elhalálozott 55 éves férfit július közepén vizsgálták meg a kórházban. Ezek után orvosa elindította az érimplantátum legyártásának és beültetésének folyamatát. Sajnos mire az eszköz megérkezett, addigra Székely László már elbocsátás alatt állt.

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu8 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu10 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu13 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája