Még az ügyeit sem zárhatta le a lemondott egészségügyi államtitkár

Kaotikus helyzet uralkodik a rendszerben, igazából mindenki azt csinál, amit akar.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-04 13:05

Fotó: Thinkstock

A magyar egészségügyön kezd eluralkodni a káosz. A munkaerő, a forrás és a szakhatósági felügyelet hiánya mellett teljes a „morális szétcsúszás”.

Bár Nagy Anikó egészségügyi államtitkár csak október 12-i hatállyal mondott le, már szerdán elmaradt a találkozója a kórházak főigazgatóival, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) ugyanis vezetőváltásra hivatkozva lemondta azt.

Kényszerszabadságra küldték

Nagy Anikó még készült volna ügyei lezárására, de Kásler Miklós miniszter „kényszerszabadságra küldte”, és közölte, hogy nem kívánja látni a tárcánál – írja a Népszava.

Az elmaradt szerdai főigazgatói értekezlet igencsak szükséges lett volna, hiszen a kórházak átvilágításával kapcsolatos tapasztalatokról, teendőkről, az év végén szükséges adósságrendezésről és egyéb kardinális problémáról lett volna szó.

„Mindezeknél is nagyobb baj a rendszerben a morális szétcsúszás” – mondta egy kórházi vezető, aki szerint a legnagyobb probléma az, hogy miután nincs szakhatósági felügyelet, lényegében mindenki azt csinál, amit akar.

“A betegfogadó térben dolgozó recepciós büntetlenül megteheti, hogy nem veszi fel a telefont, az orvos gátlástalanul várakoztathatja a beteget, vagy átirányíthatja a magánrendelésére. A háziorvosok munkáját senki nem ellenőrzi, lényegében azt csinálnak, amit akarnak. Ugyanazt a kártyapénzt kapja, ha becsületesen gondozza, és akkor is, ha csak beutalókkal látja el a pácienseit. Nincs minőségmérés, vagy bármi egyéb szakmai kontroll. És amikor a rendszerben kiderül, hogy törvénytelenül pénzt szednek az ügyeleti ellátóhelyeken a betegektől – akkor a felháborodáson kívül nem történik semmi. Ezen a helyzeten pedig az államtitkárok napi cseréje nem változtat” – fogalmazott a kórházi vezető a Népszavának. 

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu5 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu6 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu11 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu12 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu13 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com15 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu16 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu17 órája