Tüntetések helyett ezután erre fog koncentrálni Rékasi Károly fia

Felhagy a politikai szerepléssel.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-17 14:28

Rékasi Zsigmond neve, híres szülők – Détár Enikő és Rékasi Károly – gyerekeként már kiskorától ismert volt, az utóbbi időben viszont saját tettei miatt is előtérbe került a 16 éves fiú.

Egy tüntetésen a rendőrsorfalnak nekifeszült, majd a kormányt kritizálva szónokolt. A demonstráció másnapján édesapja ment érte a rendőrségre.

Most úgy döntött, felhagy a politikai szerepvállalással és a szónoklás egy másik válfajára, a slam poetryre koncentrál. Egy londoni élmény hozta a változást, melyről a Story Magazinban mesélt:

„Pár hete a párommal eltöltöttünk egy hetet Londonban a rokonainál. Amikor leszálltunk a buszról, közel sem az elit negyedbe csöppentünk. Kiderült, hogy az ott élők valamilyen úton-módon mind bevándorlók. Sokat beszélgettünk velük, mindannyiuk célja, álma az volt, hogy dolgozzanak, pénzt keressenek. Mivel befogadóan kezelik őket, velünk ők is így bántak. Hihetetlen élmény volt. Amikor hazaértem, rádöbbentem, belőlem kihalt mindenféle gyűlöletem, amit bárkivel szemben eddig tápláltam. Ezentúl is érdekelnek a társadalmi kérdések, de a tüntetések helyett költészetemmel, a slam poetry műfajával szeretnék foglalkozni.”

Több eljárást is indítottak ellene, egyet már lezártak, ott kiderül, hogy nem ő követte el a graffitizést, egy kukaborogatós ügyben pedig ügyvédje kérvényezte az eljárás megszüntetését.

 

Címlapfotó: Hír TV

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu7 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu8 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu9 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu10 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu13 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu16 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu18 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu19 órája