Tovább emelkedhetnek az ingatlanárak, annyira nagy a kereslet

Startlap - Startlap
Akár 250 ezer háztartás vásárolhat új ingatlant a következő egy évben, és magasabb árakon - derült ki a GKI szokásos negyedéves felméréséből. Mi az oka a kereslet megugrásának és mekkora drágulásra számíthatunk? Hírösszefoglaló.


Sean Gallup/Getty Images

Tovább emelkedhetnek az ingatlanárak, annyira nagy a kereslet

Akár 250 ezer háztartás vásárolhat új ingatlant a következő egy évben, és magasabb árakon – derült ki a GKI szokásos negyedéves felméréséből. Mi az oka a kereslet megugrásának és mekkora drágulásra számíthatunk? Erről szól ez a cikk.

Előválasztás: meglepő fordulattal állt elő a Medián

Az intézet közelmúltbéli közvélemény-kutatása az eddigi felmérésekhez képest új, meglepő sorrendet állított fel a miniszterelnök-jelöltek között. Részletek.

Koronavírus itthon: 629 fertőzött egy nap alatt

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva érhetők el.

Szijjártó Péter öt és félszer kerülte meg a földet a “nem kormánygépekkel” fél év alatt

Horacio Villalobos#Corbis/Corbis via Getty Images

Saját bevallása szerint neki “nem okoz semmiféle izgalmat”, amikor havonta átlagosan tíz alkalommal a honvédségi magángépek szállítják, mások számára azonban érdekes lehet, hogy több esetben egyszerre kettő vagy három honvédségi repülőt használt utazásaihoz, és csak háromnapos japán útjára 14 milliót költöttek az adófizetők. Bővebben.

Tízmilliárdokért a “takarítás Mészárosára” bízták az állami szektor összes takarítási és kertészeti feladatát

A közbeszerzés feltételei annyira leszűkítették a versenyt, hogy csak ketten tudtak jelentkezni. A nyertes az a B+N Referencia Zrt. lett, amely az utóbbi években a legnagyobb építőipari cégekhez mérhető megrendeléseket kap. Részletek.

Renner Erika több hónap késéssel megkapta a kártérítést

“Ugyan súlyos fizikai sérüléseket szenvedtem, de a hatósági eljárások alatt szerintem sokkal jobban sérültem. Abban mentem igazán tönkre” 

– fogalmazott a lúgos orvos áldozata. Az ügyről és annak fejleményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Egymás után mentek a halálba a magyar szabadság hősei

Október hatodikán hajnalban először a “méltányosságból” golyó általi halálra ítélt tisztet Lázárt, Dessewffyt, Kiss Ernőt és Schweidelt végezték ki, majd következtek a kötélre ítélt tábornokok, utolsóként Vécsey Károly, akinek végig kellett néznie társai halálát. Batthyány Lajost, aki saját magát tőrrel megsebezve kerülte el az akasztást, ugyanezen a napon este állították kivégzőosztag elé Pesten. Bővebben.

Magyar munkásokkal építtették az osztrák plázát, de a fizetésüket azóta sem adták oda 

Közel félmillió euró ki nem fizetett bért állapított meg a munkaügyi bíróság 44 felperes részére, csakhogy a nem létező cégen ezt már nem tudják behajtani. A Cristim Bau KG károsultjainak száma a valóságban inkább kétszázra tehető, történetük jól mutatja, hogyan váltak teljesen kiszolgáltatottá a 2008-as pénzügyi válságot követően a magyar munkások az ígéretek osztrák-magyar földjén. Íme.

Megvannak az ország legvirágosabb települései

William Thomas Cain/Getty Images

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország pályázatot, amelynek keretében a kisebb és nagyobb településeket és a budapesti kerületeket is szemlézte a szakmai zsűri, a belügy és a miniszterelnök különdíjakat osztott, és az év főkertészét is megválasztották. A nyertes helyszíneket és a virágokat itt nézegetheted.

Könnyes búcsú a napsütéstől

Egy mediterrán ciklon hatására a hét maradéka jellemzően felhők árnyékában telik majd. A következő napok időjárás-előrejelzése ebben a cikkben olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Szijjártó: 14 magyart menekítettek ki Szudánból

képcím

Lovagkeresztet kapott az orvosszakértő, aki megkérdőjelezte a...