Több mint 2,5 millió embert teszteltek Szlovákiában, váratlan eredménnyel

Startlap - Startlap
"Alig kaptam levegőt a szám hallatán" - közölte Igor Matovič miniszterelnök. Vasárnap esti hírösszefoglaló.

Több mint 2,5 millió embert teszteltek Szlovákiában, váratlan eredménnyel

Alig kaptam levegőt a szám hallatán

– közölte Igor Matovič miniszterelnök. Innen nézve nemcsak az adatok okoznak meglepetést, hanem az is, ahogy a tömeges tesztelést levezényelték. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Iszonyú nyomás alá kerül a magyar egészségügy november végére, ha ez így megy tovább

Ausztriában, ahol Orbán Viktor szerint is jobban állnak tartalék ágyakkal, és jelenleg fele annyi covidos beteget ápolnak a kórházakban, keddtől kijárási tilalom és komoly lezárások jönnek. Ehhez képest a magyar kormány apró lépésekkel igyekszik védekezni, pedig a számok mélyrepülést jeleznek előre. Erre a linkre kattintva egy összefoglalót találsz, amelyben bemutatják és elmagyarázzák a legfontosabb itthoni adatokat, valamint felvázolják, hogy mire számíthatunk a következő hetekben. Szpojlereznénk egy kicsit: semmi jóra.

Az Újpest edzője drámai közleményben írt a klubot leterítő járványról

Annak ellenére, hogy a fél Újpest kifeküdt a koronavírustól, az Újpest-MTK meccs vasárnap délután négykor megrendezésre került. A csapat a mérkőzés elhalasztását kérte, az MTK azonban erre nem volt hajlandó. Predrag Rogan vezetőedző láthatóan igyekezett finoman fogalmazni, amikor a koronavírustól az ágyhoz kötve beszámolt a történtekről. A közleménye így is elég súlyos lett, és közben egyébként az MTA reakciója is befutott. Bővebben.

Hargitán már leesett az első hó, hamisítatlan karácsonyi hangulat van

A meteorológiai előrejelzések is megmondták, így senkit sem ért váratlanul, hogy szombatra virradóra havazott Hargita megye hegyvidékein. A hófedte erdélyi táj simán elférne egy mesekönyvben is. Nem hiszed? Nézd meg ezt a csodás videót.

Hoppál Péter: Elkaptam a koronavírust

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A pécsi országgyűlési képviselő a közösségi oldalán számolt be állapotáról. További információkért kattints ide.

Be akarnak zárni egy fővárosi iskolát, nagyon sok tanár koronavírusos

A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumról van szó, ahol a tanévkezdés óta folyamatos szűréseket végeznek. Az őszi szünet alatt elvégzett tesztek eredményei miatt az igazgató azonnal digitális oktatásra állna át, de egyelőre semmi sem biztos, a protokoll szerint ugyanis ez nem is olyan egyszerű. Az eset további részleteit ebből a cikkből ismerheted meg. 

Müller Cecília is beleszólhat abba, kik vezessék az állami kórházakat

Az országos tiszti főorvost meghívták a javaslattevő bizottságba. A testületről ebben a cikkben olvashatsz.

Csak Mészáros Lőrincék indultak a Paks II. tenderén, meg is nyerték

Egyedüli ajánlattevőként a felcsúti főutcára bejegyzett Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nyerte a Paks II. biztosítására kiírt alkuszi tendert. A gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó nem olyan régen szállt be a biztosítási alkuszok piacába, máris tarol. Minderről bővebben itt írnak.

Figyelmeztető lövéseket adtak le a rendőrök a vasárnapi minszki tüntetésen

Fotó: StringerTASS via Getty Images

A fehérorosz fővárosban ismét tízezrek vonultak az utcára a diktátoruk ellen. A rendőrök bekeményítettek, Lukasenka riasztó közleményt adott ki. Részletek itt.

Egy kisvárosunkban rekordhideget mértek, az ország másik felében viszont szokatlanul meleg van

Egy kisvárosban az idei ősz leghidegebb hőmérsékletét regisztrálták, mindeközben másutt az ilyenkor megszokotthoz képest enyhébbek a napok. Bővebben.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a...

képcím

Gyurcsány Ferenc nekiment Magyar Péternek, de a nevét egyszer se...

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...