Kiemelt Hírek 2018. október 13.

Szívsebész-ügy: Székely László nem akarja szaktudását külföldre vinni

Startlap Kiemelt Hírek 2018. október 13.
Újra műteni szeretne az elbocsátott szívsebész.

Továbbra sem tudja, mi lesz vele, hogy egyáltalán megműtik-e – nyilatkozta az ATV Híradónak Székely László egyik sürgős, speciális műtétre váró betege.

A kirúgott szívsebész szerint ijesztő a volt páciense helyzete, különösen amiatt, hogy tudja, mi történt az elhalasztott műtét miatt elhunyt betegtársával. Ő szeretne műteni, méghozzá Magyarországon, nem akarja a szaktudását külföldre menni, de mint mondta, ez nem rajta múlik.

Két nappal az elbocsátása utánra volt kitűzve a műtétje.

Egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni

– magyarázta a páciens.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot indított a meghalt beteg ügyében, azt már tudni, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hibázott. A szívsebész sérelmezte, hogy eközben őt nem hallgatták meg.

Az országos tisztifőorvos, Kovács Attila elmondása szerint mindig intézményeket vizsgálnak, nem alkalmazottakat, ezért nem kérdezték meg őt sem.

Kásler Miklós Kollár Lajos érsebészt is felkérte szakmai vizsgálatra, ő azt mondta, hogy nincs összefüggés a beteg halála és az orvos felfüggesztése között. Székely László szerint viszont jelentősen befolyásoló tényező lehetett, hogy a páciens az utolsó pillanatban sem tudta,  hogy mi lesz vele.

Keresés az oldalon