Soros György beállt a Tesla mögé

A milliárdos korábban már rendelkezett részvényekkel, most segíteni próbál a cégnek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-16 17:40

Fotó: Dawson/Bloomberg/Getty Images

Soros György magyar származású milliárdos befektetési alapja 35 millió dollár értékben vásárolt Tesla-papírokat – írja a Reuters. A Soros Fund Management átváltható vállalati kötvényeket vásárolt, amelyek jövő márciusban járnak le.

Az átváltható kötvény olyan eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.

Az összeg ilyen körökben nem számít kifejezetten magasnak, a spekuláns feltehetően a piac megnyugtatása érdekében fektetett be Elon Musk cégénél. Van is rá oka, hiszen a Teslánál óriási elmaradásban vannak a Model 3 gyártása során. A gyártósor sorozatos problémái miatt a múlt hónapban tervezett 6000 jármű csak mintegy harmadát, 2000 autót sikerült legyártani. Ahogy korábban több helyen is írták, Elon Musk teljes mértékben robotokkal próbálta megoldani a gyártást, de ez olyannyira nem működik, hogy most 300 ezer alkalmazottat venne fel a gyártósorokra.

A Tesla árfolyamának az sem tett jót, hogy a cég veszteséges, ráadásul egy Tesla-tulajdonos is halálos balesetet szenvedett, miközben az autó önvezető módban volt.

Hétfőn Elon Musk már a Tesla dolgozóit nyugtatta, azt állítva, hogy a cég átesett az „alapos átszervezésen”. Úgy tűnik, a befektetőket már nehezebb lesz megnyugtatni, de Soros György személye talán segíthet ebben. Soros György alapja korábban már birtokolt Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette.

Hozzászólások