Vajúdás közben értesítették, meghalt a férje, a lánya a miskolci balesetben

Startlap - Startlap
Pár órával a tragédia után császármetszéssel szülte meg második gyermekét az asszony. Délelőtti hírösszefoglaló.

Vajúdás közben értesítették, meghalt a férje, a lánya a miskolci balesetben

Kedd este egy 46 éves szerencsi férfi a megengedett sebességet jelentősen túllépve, áttért a szemközti sávba, és ott az Audijával nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik Audinak, amiben négyen ültek. A vétlen autóban ülő 37 éves megyaszói édesapa, R. Attila, a kislánya, Noémi és két hozzátartozójuk, valamint a másik járművet vezető sofőr is meghalt. Attila várandós párja a miskolci kórházban értesült a férje és lánya haláláról. Részletek.

Nagyot ígér a kormány Brüsszelnek

A magyar kormánynak két héten belül meg kellene győznie az Európai Bizottságot, hogy ne akarjon pénzt elvonni az EU-s támogatásokból, és aztán két hónapon belül a helyreállítási tervet is el kellene fogadtatnia. A Bizottság egy évtizednyi vita után először érezheti nyeregben magát, úgyhogy várhatóan így sem engedi el a magyar kormányt, de el sem zárja kategorikusan a pénzektől. Részletek a 444.hu cikkében.

Védelmi Igazgatási Hivatalt hozott létre a kormány

A Rogán Antal alá tartozó Védelmi Igazgatási Hivatal megalakításának célja az ország biztonságának fokozása, a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok, valamint az összkormányzati felkészülés összehangolása a válságkezelés és a különleges jogrendi feladatellátás terén. Bővebben.

Zelenszkij: Több települést visszafoglaltak az ukrán erők

Juan BARRETO / AFP

Meglepetésszerű ukrán ellentámadás Harkiv megyében; orosz taktikai atomfegyverek bevetésétől tart az ukrán főparancsnok; szerdán is legalább 12 ezer menekült jött Ukrajnából. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre itt.

Az összes fát kivágták a Füred feletti fennsíkon

A Bakonyerdő Zrt. Balatonfüred körzetében nagyrészt „vágásos üzemmódban” kezeli az erdőket, ami civilek szerint lényegében a tarvágás egy eufemisztikus megfogalmazása. Erdővédők egy csoportja évek óta monitorozza, hogy a kitermelt – akár Natura 2000-es – területeken mennyire képes regenerálódni az erdő, az eredmény pedig siralmas. A 24.hu cikke.

250 ezer útlevelet gyártat a magyar állam Törökországban

Miközben egy magyar céggel 2030-ig élő szerződése van erre a feladatra. A hvg.hu azt írja, habár a hírről egy török lap beszámolt, Magyarországon nem volt hivatalos bejelentés a 250 ezer útlevél gyártásának „kiszervezéséről”. Részletek.

Közlöny: Idővel segíti az OMV-t a kormány

A kormány módosított a biztonsági kőolajtermék-készletek veszélyhelyzeti felhasználásáról szóló nyári rendeletén. Az osztrák cég haladékot kaphat a korábban felszabadított készlet visszapótlására. A módosított rendeletet ebből cikkből ismerheted meg.

Az élelmiszer-inflációt 38 százaléknak mérték, rengeteget lehet spórolni tudatos vásárlással

Getty Images

Nagyjából tíz százalékot faraghatna költségeiből az a vásárló, aki képes lenne mindent ott megvenni, ahol épp a legolcsóbb. Korábban ez elképzelhetetlen lett volna. A G7 cikke.

Elsüllyedt egy Tesla Tökölnél

A Dunába süllyedt egy Tesla kedden a tököli komplehajtónál. Az autóban nem ült senki, a helyi mentőszolgálat a parttól öt méterre talált rá. A Tököli közügyek csoportban képet is lehet róla látni. Ide kattints.

Botka a lefújt határvadász-avatásról

A polgármester szerint „Szegednek nem tetszett az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia”. Botka László Facebook-oldalán reagált meghiúsult határvadász-avatással kapcsolatban. A bejegyzést itt olvashatod.

Tetőzik a szeptemberi kánikula, hétvégére lehűlés jön

A csütörtök délután érkező hidegfront után jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A hétvégén az ország legnagyobb részén már 25 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. A részletes előrejelzést a Kiderül oldalán olvashatod.

 

Címlapkép: Police.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Dunai hajóbaleset: megtalálták az egyik áldozatot

képcím

Verőcei hajóbaleset: van magyarázat a brutális ütközésre

képcím

Ennyi maradt a szállodahajóval ütköző motorcsónakból -...