Tiborcz István interjúban mondta el, miért költöznek haza Spanyolországból: "Fontos személyes szál volt a történetben"

Startlap - Startlap
"Nem a profitteremtés, sokkal inkább a környezettudatos, egészséges jövő építése a célom a gyermekeink számára" - közölte Orbán Viktor veje, akinek a tavalyi évet 12 milliárdos nyereséggel zárta cége. Délelőtti hírösszefoglaló.

Tiborcz István interjúban mondta el, miért költöznek haza Spanyolországból: “Fontos személyes szál volt a történetben”

A miniszterelnök veje érdekeltségeinek tavalyi 12 milliárdos nyeresége taglalása után kijelentette, “politikai támadás” pénzügyi sikerei mögött vállalkozása befektetési stratégiáján túl bármi mást feltételezni, feleségével közös “jövőtudatos gondolkodásáról”, és spanyolországi élményeikről mesélt. Részletek.

Soros György: Az invázió a harmadik világháború kezdete és civilizációnk vége lehet

A 91 éves milliárdos szerint Vlagyimir Putyin tűszüneti tárgyalásra készül, ezt azonban nem szabad engedni. A “legjobb és talán egyedüli módja” a civilizáció megőrzésének, ha “minél előbb legyőzzük Putyint” – fogalmazott. Soros György gondolatai az orosz-ukrán háborúról itt olvashatók.

Tengeri blokád alatt tartják Ukrajnát az oroszok, globális élelmiszerválság fenyeget

Az ukrán kikötőket a kereskedelmi hajók sem tudják elhagyni az orosz hadihajók miatt; középkori szellemvárossá vált Mariupol, és legalább 22 ezer polgári áldozata van a három hónapon át tartó orosz ostromnak; áttörték az ukrán védelmi vonalat Luhanszk régióban; az Egyesült Államok leállította Oroszország külföldi adósságainak visszafizetését. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Legalább 22 áldozata van a texasi iskolai lövöldözésnek, köztük 19 kisgyerek

Jordan Vonderhaar/Getty Images

Alig több mint egy héttel azután, hogy egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban, és megölt 10 embert, lezajlott az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb lövöldözése a texasi Uvalde városában. A feltételezett elkövető, aki a helyi közösség tagja volt, és maga is életét vesztette, a hírek szerint saját nagymamáját is lelőtte a támadás előtt. Joe Biden a fegyverlobbi elleni harcra szólított fel. Mi történt? Innen kiderül.

Leminősítették a magyar ombudsmant a külföldi kollégái

Az eddigi “A” kategóriából “B”-kategóriássá vált a magyar emberi jogi állami intézmény, Kozma Ákos elveszítette szavazati jogát, nem viselhet tisztséget a Világszövetségben, és az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának munkájából is kiszorul. Kozma Ákos meg sem említette a hírt. Bővebben.

Nincs is szakmai grémium, egy személyben Guller Zoltán dönt az MTÜ eltitkolt turisztikai támogatásairól

Míg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójaként tevékenykedő Guller Zoltán nyilatkozatai szerint szakmai grémium dönt a szervezet által fű alatt kiosztott egyedi támogatásokról, amelyekből az ellenzéki városoknak nem jutott, de kormányközeli személyeknek annál inkább, kiderült, hogy valójában egyetlen döntéshozó van, és az maga Guller Zoltán. Az MTÜ-vel szemben, amelyet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is hiába kötelezett az adatigénylés teljesítésérre, bíróságon nyert a 24.hu. Bővebben.

Semjén Zsolt válasza arra, miért nem emelik meg a pedagógusbéreket: Brüsszel

A Népszava megkérdezte, vajon a kormány által emlegetett kiváló gazdasági mutatók mellett miért nem tudják azonnal megemelni a pedagógusok fizetését. Semjén Zsolt az EU “elhibázott” politikájára mutogatott. Részletek.

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sport, Orbán Viktor tanácsadójával az élen

MTI/Balogh Zoltán

Már a Magyar Közlönyben is látható, hogy a sportot felügyelő államtitkárságot a honvédelem alá sorolják, és a területért a továbbiakban Szabó Tünde helyett Schmidt Ádám felel, aki tavaly óta Orbán Viktor sportügyi tanácsadója – állítja a Nemzeti Sport. A lap szerint “ahogyan az államigazgatásban emlegetik, valójában Orbán Viktor a sportminiszter”, ebből pedig eddig fakadtak problémák. Részletek.

Koronavírus itthon: 61 beteg hunyt el egy hét alatt

A Nemzeti Népegészségügyi Központból megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar statisztikák, amelyben az elmúlt hét összesített járványügyi adatai szerepelnek. Íme.

Rövid szünet után újabb csapadék érkezik

Miután az éjszakai viharok szerda délelőttre elvonulnak, alig néhány órával később ismét eléri hazánk területét egy zivatarzóna. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI Fotó/Burger Barna)

Ez is érdekelhet

képcím

Ismét Ukrajna része a Krím a magyar kormány "békepárti"...

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Prigozsin: A Wagner-csoport marad Bahmutban