Sokkoló részletek a boncolási jegyzőkönyvből: kalapáccsal törhették szilánkosra Szilágyi István arcát

Startlap - Startlap
A színművész fiát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt is elítélhetik. Esti hírösszefoglaló.

Sokkoló részletek a boncolási jegyzőkönyvből: kalapáccsal törhették szilánkosra Szilágyi István arcát

Sokkoló információk szivárogtak ki Szilágyi István boncolási jegyzőkönyvéből. A színész fiát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt is elítélhetik. A felkavaró bűnügyről bővebben itt írnak.

Kásler: Azért támadnak, mert megvallottan hívő és magyar ember vagyok

Kásler Miklós a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt a járvány elleni védekezés sikeréről, a trianoni békeszerződéshez fűződő személyes élményeiről, valamint a személyét ért támadásokról. Az emberi erőforrások minisztere a rákos betegek számára a járvány ideje alatt biztosított kezelések ügyére is kitért. Részletek itt.

Több fővárosi piacon megszűnik az idősek vásárlási sávja

A korlátozások feloldása mellett döntött több budapesti kerület. A részletekért kattints ide.

Tragikus hír érkezett az egy héttel ezelőtt eltűnt erdőkertesi fiatalról

A 18 éves P. Richárd május 30-a óta nem adott életjelet magáról. Családja kétségbeesve kereste a fiút, azonban szörnyű hírt kaptak. Az eset fejleményeiről erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Karácsony Gergely: Csúnya lebukás ez. A kormány megcáfolta saját magát

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Már nem Budapest és a többi önkormányzat működőképessége a tét, hanem maga az önkormányzatiság – vélekedik Karácsony Gergely. A főpolgármester friss Facebook-bejegyzésben arról ír: miközben a kormány a koronavírus-járvány okozta válságra, a szolidaritásra fogta Budapest megsarcolását, egy péntek este benyújtott dokumentumból kiderült, hogy mindez hazugság volt, és jóval több pénzt fognak elvenni a kerületektől, mint eddig hitték. A főpolgármester posztját ebbben a cikkben olvashatod el.

A magyar minimálbér nő, de az EU szerint messze még a tisztességes szint

Ursula von der Leyen EB-elnök egyik fontos célkitűzése a minimálbér mértékének egységesítése, pontosabban az, hogy a bérminimum vásárlóerő-paritáson mérve mindenhol elérjen egy bizonyos, “tisztességes” szintet. Az EU-s elvárások szempontjából a magyar adat 2000 és 2018 között az egyik legjelentősebb fejlődést mutatta uniós szinten, de ez még mindig bőven kevés, ráadásul Románia simán elhúzott mellettünk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

George Floydra emlékeztek a Szabadság téren: 8 perc 46 másodpercig térdeltek némán

A május 25-én a kegyetlen rendőri túlkapás áldozatává vált George Floyd nyakán 8 perc 46 másodpercig térdelt egy rendőr, miközben a férfi, akit egyébként azért kaptak el, mert egy hamis 20 dollárossal próbált fizetni, levegőért könyörgött. A gyilkosság miatt megindult tiltakozáshullám Európát is elérte, köztük hazánkat is, ahol csendes szolidaritással emlékeztek meg a rasszizmus áldozataira a Szabadság téren, az amerikai nagykövetség közelében. Az eseményről készült fényképes beszámolót itt nézegetheted.

A járvány szakította félbe a 7 éves Zalán rákbetegségének kezelését

Pintér Zalánt 2 hónapos korában diagnosztizálták retinoblastomával, egy ritka szemdaganattal. A hétéves kisfiú létfontosságú svájci kezelését a határok lezárása miatt egyelőre nem tudják folytatni. Zalán történetéről ebben a cikkben olvashatsz.

Az űrből is látszik, hogyan festette vérvörösre a 20 ezer tonna gázolaj a szibériai folyót

Május végén egy erőműben történt baleset következtében húszezer tonna üzemanyag ömlött be a sarkvidéki Ambarnaya folyóba, hatalmas területen teljesen vörösre festve a vizet. Az olaj kiömlését követően a folyó felszínén tűz ütött ki egy jármű miatt. Az Európai Űrügynökség Copernicus Sentinel 2 missziójának műholdja közölte azokat a fotókat, amelyeket a katasztrófa utáni napokban készítettek, és amelyeken jól látszik, miért keresztelték a napokban “véres folyóra” az Ambarnayát, valamint a lángokból felcsapó füst is. Fotók és további részletek itt találhatók.

Hétfőtől kéthetes karanténra kötelezik a Nagy-Britanniába érkezőket

Fotó: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Kemény intézkedést léptetett életbe a brit kormány: hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulnia azoknak, akik külföldről érkeznek az országba. A karanténrendelkezés nem vonatkozik mindenkire, és az állam igyekszik segíteni annak megvalósításában. A brit turisztikai ágazat és a légitársaságok ugyanakkor élesen bírálják a döntést. Részletek itt.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt