Sokkoló részletek a boncolási jegyzőkönyvből: kalapáccsal törhették szilánkosra Szilágyi István arcát

A színművész fiát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt is elítélhetik. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-07 17:51

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sokkoló részletek a boncolási jegyzőkönyvből: kalapáccsal törhették szilánkosra Szilágyi István arcát

Sokkoló információk szivárogtak ki Szilágyi István boncolási jegyzőkönyvéből. A színész fiát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt is elítélhetik. A felkavaró bűnügyről bővebben itt írnak.

Kásler: Azért támadnak, mert megvallottan hívő és magyar ember vagyok

Kásler Miklós a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt a járvány elleni védekezés sikeréről, a trianoni békeszerződéshez fűződő személyes élményeiről, valamint a személyét ért támadásokról. Az emberi erőforrások minisztere a rákos betegek számára a járvány ideje alatt biztosított kezelések ügyére is kitért. Részletek itt.

Több fővárosi piacon megszűnik az idősek vásárlási sávja

A korlátozások feloldása mellett döntött több budapesti kerület. A részletekért kattints ide.

Tragikus hír érkezett az egy héttel ezelőtt eltűnt erdőkertesi fiatalról

A 18 éves P. Richárd május 30-a óta nem adott életjelet magáról. Családja kétségbeesve kereste a fiút, azonban szörnyű hírt kaptak. Az eset fejleményeiről erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Karácsony Gergely: Csúnya lebukás ez. A kormány megcáfolta saját magát

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Már nem Budapest és a többi önkormányzat működőképessége a tét, hanem maga az önkormányzatiság – vélekedik Karácsony Gergely. A főpolgármester friss Facebook-bejegyzésben arról ír: miközben a kormány a koronavírus-járvány okozta válságra, a szolidaritásra fogta Budapest megsarcolását, egy péntek este benyújtott dokumentumból kiderült, hogy mindez hazugság volt, és jóval több pénzt fognak elvenni a kerületektől, mint eddig hitték. A főpolgármester posztját ebbben a cikkben olvashatod el.

A magyar minimálbér nő, de az EU szerint messze még a tisztességes szint

Ursula von der Leyen EB-elnök egyik fontos célkitűzése a minimálbér mértékének egységesítése, pontosabban az, hogy a bérminimum vásárlóerő-paritáson mérve mindenhol elérjen egy bizonyos, “tisztességes” szintet. Az EU-s elvárások szempontjából a magyar adat 2000 és 2018 között az egyik legjelentősebb fejlődést mutatta uniós szinten, de ez még mindig bőven kevés, ráadásul Románia simán elhúzott mellettünk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

George Floydra emlékeztek a Szabadság téren: 8 perc 46 másodpercig térdeltek némán

A május 25-én a kegyetlen rendőri túlkapás áldozatává vált George Floyd nyakán 8 perc 46 másodpercig térdelt egy rendőr, miközben a férfi, akit egyébként azért kaptak el, mert egy hamis 20 dollárossal próbált fizetni, levegőért könyörgött. A gyilkosság miatt megindult tiltakozáshullám Európát is elérte, köztük hazánkat is, ahol csendes szolidaritással emlékeztek meg a rasszizmus áldozataira a Szabadság téren, az amerikai nagykövetség közelében. Az eseményről készült fényképes beszámolót itt nézegetheted.

A járvány szakította félbe a 7 éves Zalán rákbetegségének kezelését

Pintér Zalánt 2 hónapos korában diagnosztizálták retinoblastomával, egy ritka szemdaganattal. A hétéves kisfiú létfontosságú svájci kezelését a határok lezárása miatt egyelőre nem tudják folytatni. Zalán történetéről ebben a cikkben olvashatsz.

Az űrből is látszik, hogyan festette vérvörösre a 20 ezer tonna gázolaj a szibériai folyót

Május végén egy erőműben történt baleset következtében húszezer tonna üzemanyag ömlött be a sarkvidéki Ambarnaya folyóba, hatalmas területen teljesen vörösre festve a vizet. Az olaj kiömlését követően a folyó felszínén tűz ütött ki egy jármű miatt. Az Európai Űrügynökség Copernicus Sentinel 2 missziójának műholdja közölte azokat a fotókat, amelyeket a katasztrófa utáni napokban készítettek, és amelyeken jól látszik, miért keresztelték a napokban “véres folyóra” az Ambarnayát, valamint a lángokból felcsapó füst is. Fotók és további részletek itt találhatók.

Hétfőtől kéthetes karanténra kötelezik a Nagy-Britanniába érkezőket

Fotó: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Kemény intézkedést léptetett életbe a brit kormány: hétfőtől kéthetes karanténba kell vonulnia azoknak, akik külföldről érkeznek az országba. A karanténrendelkezés nem vonatkozik mindenkire, és az állam igyekszik segíteni annak megvalósításában. A brit turisztikai ágazat és a légitársaságok ugyanakkor élesen bírálják a döntést. Részletek itt.

 

Mai nap hírei

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája