Kiderült, mely vasútvonalakat sorvasztják el idehaza

Startlap - Startlap
A döntést utasok, vasutasok és szakemberek is bírálják. Heti hírösszefoglaló.

Halálra ítélnek rengeteg járatot

A késések és járatkimaradások már eddig is rendszeresen próbára tették a hazai utazók türelmét, de most szombattól egyes helyeken még erre is rátesznek egy lapáttal. Részletek. 

Döntött a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több, a szerdai kormányülésen hozott döntésről is beszámolt.

Ezek egyike a közvéleményt és a piaci szereplőket is hetek óta foglalkoztató, a koronavírus-járványnak leginkább kitett 65 év felettiek számára kialakított vásárlási idősáv kérdésével kapcsolatos. Részletek

Magyar sebész végzett a világon elsőként tüdőátültetést koronavírusos betegen

Lang György a Bécsi Orvostudományi Egyetemen műtötte meg a 45 éves, kétgyermekes édesanyát, miután a klagenfurti kollégák kétségbeesve hívták, hogy “szakmai lehetőségeik végére értek”. A két éve a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett sebész Kásler Miklós miatt hagyta el az országot. Az itthoni szakmai konfliktusairól, a koronavírsus betegen végrehajtott transzplantációról, valamont a magyar és az osztrák járványkezelésről erre a linkre kattintva olvashatsz interjút Lang Györggyel. 

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója

Magyarországot kifacsarta az első világháború és a spanyolnátha, a végső tőrdöfést pedig a trianoni békeszerződés jelentette száz évvel ezelőtt. Ám ahány ember, annyiféle Trianon létezik – a korabeli naplók ennek a legjobb bizonyítékai. Mit éltek át az anyaországba menekülők, hogy élte meg egy vagonlakó gyerek vagy egy budapesti hivatalnok a felgyorsuló eseményeket?  Ebben a cikkben Schmidt Anikó főlevéltáros százéves emlékeket mutat be.

Elhunyt Göncz Árpádné 

Göncz Árpádné életének 97. évében családja körében halt meg. Dr. Göncz Árpádné, Göntér Mária Zsuzsanna a demokratikus Magyarország első, hivatalát 1990 és 2000 között két ciklusban betöltő köztársasági elnökének felesége. Zsuzsanna asszony dunántúli pedagógus családból származik, otthonról hozta a másokon segítés természetes igényét – írja életrajza a gonczarpad.hu oldalon.

Mutatjuk, hol lehet a legtöbbet keresni Magyarországon – itt vannak a számok

Publikálta legfrissebb, márciusi kereseti statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatokból látszik: februárról márciusra még látványosan emelkedett az átlagbér, de már a válság első jelei is feltűnnek. A számok élesen kirajzolják a szektort, amely gyakorlatilag egyik napról a másikra állt le teljesen, ugyanakkor feltűnő, hogy bizonyos csoportok kiugró fizetésemelést zsebelhettek be. A hivatal régiós bontásban is közölte az adatokatRészletek itt.

Kicsivel több volt, mint ami jól esett” – Kaiser Ede 18 év után hétfőn szabadul a börtönből

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Június elsején kiengedték a börtönből Kaiser Edét, aki azután szerzett országos hírnevet, hogy a 2002-es móri mészárlásért tévesen elítélték. A Fővárosi Bíróság végül 2009 novemberében felmentette őt a móri vádak alól, ettől függetlenül további tíz évet még le kellett húznia. Kaiser múltjáról, börtönéveiről és arról, hogy mi várja őt kint, itt írnak.

Megszólalt az orvos, aki felismerte az első magyarországi koronavírus-esetet

Dr. Palkó Judit felidézte, hogyan fogott gyanút, annak ellenére, hogy az első hazai beteg tünetei nem szerepeltek a gyanús esetek kritériumaként. A háziorvos arról is beszélt: a vírus “még okozhat meglepetéseket”. A folytatásért kattints ide.

Kövér László most lenemzetárulózta az ellenzéket

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Nemzetben nyilatkozó fideszes házelnök békülékenyebb az utódállamokkal, mint az EU-val vagy az ellenzékkel. A gyurcsányozás mellé most belefért még egy kis a momentumozás is. Az interjú lényegi részeit itt lehet elérni. 

Az állam után Mészáros Lőrinc lehet a legnagyobb munkaadó Magyarországon

Az országban összesen nincs tíz vállalat, amely 10 ezer embernél többnek adna munkát, a Mészáros család érdekeltségeit összefogó Mészáros-csoport azonban mintegy 25 ezer munkavállalót foglalkoztat. Meglepő, hogy ehhez képes hány dolgozó számára vették igénybe az állam csökkentett munkaidős foglalkoztatási támogatását. A legtöbb alkalmazottal bíró hazai cégekről, valamint Mészáros Lőrinc vállalatairól itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Hvg.hu: jelek, hogy válik Mészáros Lőrinc lánya

képcím

Kövér László tévedett, de kiigazították - a hét történései...

képcím

Akár 200 ezer forinttal büntethetik, aki nem vesz részt a...