"Nagypapa nem tudta, mit kell kezdeni egy ilyen emberrel, mint a Hitler" - Horthy unokája bocsánatot kért

Startlap - Startlap
A kiskora óta külföldön élő ifj. Horthy István szerint nagyapja nem tudta, mi történik a koncentrációs táborokban, de mégis felelős volt. A száműzetésből derűs emberként emlékszik Horthy Miklósra, aki az 56-os forradalom leverése után azonban elvesztette élni akarását. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

“Nagypapa nem tudta, mit kell kezdeni egy ilyen emberrel, mint a Hitler” – Horthy Miklós unokája bocsánatot kért a holokausztért nagyapja nevében

A trianoni centenárium alkalmából különleges dokumentumfilm készült Nagyapám: Horthy Miklós címmel a kormányzó unokájával. A filmben a kiskora óta külföldön élő ifj. Horthy István idézi fel emlékeit nagyapjáról, akiről határozottan állítja: a deportálások leállításáig Horthynak fogalma sem volt, mi zajlott a haláltáborokban, államfőként ugyanakkor felelős volt.  Derűs és nagyon kedves emberként emlékszik rá a száműzetésből, aki az 56-os forradalom leverése után vesztette el végleg az élni akarását. Az unoka telefonon is nyilatkozott, például nagyapja politikai nézeteiről, arról, milyen érzés számára a Horthy-fasizmusról olvasni, és mi történt akkor, amikor utoljára találkoztak egymással. Részletek itt.

71 napra börtönbe zártak egy értelmi sérült fiút, mert többször nem volt nála személyi

Fogyatékkal élőt nem lehet szabálysértés miatt börtönbe zárni, mégis több mint 2 hónapra zártak el egy értelmi sérült fiút. Heteken át a szülei sem tudtak semmit gyermekükről, akinek a szabadon engedését végül a Helsinki Bizottság érte el. További részletek és videó itt.

Kandász Andreának van egy 25 éves lánya, közös fotón pózolt anyukájával

A műsorvezető gyereknap alkalmából posztolt két közös fényképet Lolitával, és egy régi sztorit is elmesélt, kezdő anyuka korából. Íme a bejegyzés.

Tudod, hol van a Balaton legmélyebb pontja?

77 kilométer hosszú, legnagyobb szélessége 12,7 kilométer, legkisebb szélessége pedig 1,5 kilométer. A tó déli oldala sekélyebb, átlagos mélysége körülbelül 3 méter, de van egy pont, nem messze a parttól, ahol a vízmélység eléri a 12,5 métert. Kíváncsi vagy, hol? Milyen érdekességeket tudunk a Balaton ezen nevezetes részéről? Na és mi a helyzet a Dunával? Innen kiderül.

Sophie Marceau 53 évesen is a világ egyik leggyönyörűbb nője

Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

A francia színésznő mindösszesen 14 évesen, 1980-ban robbant be a köztudatba a Házibuli című film főszereplőjeként. Szépsége és maximálisan francia bája már akkor szembeötlő volt, és neki sikerült az, ami keveseknek szokott: kislányos természetességét és attraktív vonásait közel 40 év alatt se veszítette el. Másik, szintén nem gyakori jellemzője az, hogy soha nem hagyja a róla készült fényképek manipulálását, ő ugyanis pont úgy szeretne kinézni a magazinok címlapján, ahogyan a valóságban is. Ha ide kattintasz, fotókon és videókon nézheted meg, miként változott Sophie Marceu az elmúlt évtizedek során, és elolvashatod, hogyan vélekedik ő maga a vonzerejéről.

“Észrevettem egy szúnyogcsípésszerű pöttyöt a mellemen, ami alatt kitapintottam egy csomót. Végül a pötty eltűnt pár nappal később, semmi köze nem volt a csomóhoz, de ennek köszönhetem az életemet”

Lívia 37 éves volt, amikor közölték vele, hogy mellrákja van, hónalji nyirokcsomó-áttétel. A kezelését az emlő eltávolításával kezdték, majd kemoterápiával folytatták, amitől elvesztette a haját. De ő már a kezdeti sokk után úgy döntött, visszaszerzi az irányítást, és gyógyulástörténetként fog tekinteni az előtte álló nehéz útra. Mivel rendezvényszervezőként dolgozik, egész egyszerűen úgy fogta fel az egészet, mint egy újabb végrehajtandó projektet. A betegség az anyaság kérdését is eldöntötte helyette, Lívia mégis pozitívan tekint vissza a rákra, és már nem fél. Ha érdekel a története, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe. 

Biometrikus azonosítás és travel bubble: ilyen lesz a jövő turizmusa

A koronavírus-járvány eddig nem látott kihívások elé állította a turizmust. De nagyot téved, aki azt hiszi, hogy a vírus legyőzésével majd minden visszatér a régi kerékvágásba: ez a betegség rámutatott arra, hogy az eddigi utazási szokásaink, körülményeink mennyire sebezhetővé tesznek minket egy bármilyen járvány esetén, így tehát muszáj változtatnunk, ha nem szeretnénk újra hasonló helyzetbe kerülni. De vajon mit jelent mindez a gyakorlatban, hogyan fogunk utazni a jövőben? Erről szól ez a cikk.

Három csillagjegy, akinek júniusban megérinti a szívét a szerelem

Az asztrológusok szerint az Ikrekben járó Vénusz bolygó által júniusban támogatást kapnak a szerelmesek, és mivel az égitest retrográd mozgást végez, a régi románcok is újra felbukkanhatnak. Ebből a horoszkópból megtudhatod, hogyan alakulnak a szerelem szálai a nyár első havában, hogy semmi se érjen felkészületlenül.

Viharos időjárással telik a jövő hét

Napos időszakok mellett gyakori gomolyfelhő-képződére számíthatunk, többfelé alakulnak ki intenzív záporok, zivatarok. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Íme a legújabb őrület: az öntisztító akvárium, ami még növényeket is termeszt

Fotó: Dove/Express/Hulton Archive/Getty Images

Az EcoGarden egy miniatűr üvegház és egy intelligens akvárium kombinációja, egy okos ökoszisztéma, amelyben akár zöldségeket is termeszthetünk az úszkáló díszhalak közvetlen közelében. Mindezt természetesen a telefonoddal is összekapcsolhatod, hogy távolról figyeld és irányítsd a rendszert. A különleges kütyüt erre a linkre kattintva ismerheted meg.

 

Ez is érdekelhet

képcím

11 év börtönt kapott a csaló influenszer

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk