Index: Pintér Sándor levélben tájékoztatta a Belügyminisztériumot, hogy mi teendő az ellenzéki képviselőkkel

A sajtóhoz eljutott dokumentum szerint a belügyminiszter kisokost írt a dolgozóknak, hogy mit kell tenniük, ha az MTVA székház után náluk is felbukkannak országgyűlési képviselők.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-24 17:29

MTI/Balogh Zoltán

Az Index birtokába került irat szerint Pintér Sándor körlevélben tájékoztatta a Belügyminisztériumot arról, hogy mit kell tenni, ha a tárcához tartozó épületek egyikébe megpróbálnak bejutni országgyűlési képviselők, amely – ahogy a miniszter fogalmaz – “az elmúlt időszak eseményei alapján feltételezhető“.

A levélben felhívják a figyelmet arra, hogy a képviselőket csak a megbízatásuk ellátásában kell támogatni, aminek nem része “a gyülekezési jognak a hatályos szabályozástól eltérő gyakorlata”. Az írás szerint a képviselők nem sérthetik az intézmények rendeltetésszerű működését, vagyis a ők is csak munkaidőn belül tartózkodhatnak az épületekben, és a kérdéseiket ott tehetik fel, ahol az érintett szerv erre lehetőséget biztosít nekik. 

A lap szerint a levélben arra is kitértek arra, hogy a titkos iratoknak helyt adó ún. TÜK-irodákra és a fegyverszobára külön belépési szabályok vonatkoznak, amelyre soron kívül engedélyt csak a belügyminiszter és annak helyettese adhat. A miniszter ezeken túl felhívta a figyelmet, hogy petícíót kizárólag munkaidőben, az ügyfélszolgálat vagy a panasziroda vezetőjének lehet átnyujtani, az esetleges rendbontásokról pedig a közbiztonsági főigazgatót kell tájékoztatni, aki értesíti a rendőrséget. 

Mai nap hírei

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu5 órája

Új postai logisztikai üzem

transpack.hu6 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu6 órája

Hujber és exfelesége is továbblépett: Cynthia megházasodott!

metropol.hu15 órája

10 milliárdos beruházásra készül a Samsung

gsmring.hu18 órája

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu18 órája

Káoszt okozott a Brexit – elviekben van megállapodás, a valóság viszont egy rémálom

bitcoinbazis.hu19 órája

Nagy-Britannia engedélyezni akarja a neonikotinoidok használatát

agroinform.hu20 órája