Kiemelt Hírek 2020. május 24.

Pintér Sándor államosítaná a háziorvosi ellátást, menekülhetnek az orvosok a körzetekből

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 24.
Az ötletről eddig megismert információk szerint a belügyminiszter egy ahhoz hasonló rendszert alakítana ki az alapellátásban, amilyen a Kádár-korszakban volt. Esti hírösszefoglaló.

Pintér Sándor államosítaná a háziorvosi ellátást, menekülhetnek az orvosok a körzetekből

A hírről a MedicalOnline írt több független forrásra hivatkozva. A portál szerint Pintér Sándor arra hivatkozik, hogy a járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok. Az eddig megismert információkból arra következtethetünk, hogy az új felállás a Kádár-éra rendszeréhez lenne hasonló. Az államosítás hatására a háziorvosok elmenekülhetnek a praxisokból. Részletek itt.

Arra is fény derült, hogy a belügyminiszter már a kórházi szerződésekbe is beleszólhat. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere ugyanis az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el, és Pintér Sándor kerülhetett döntési pozícióba. Erről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Karácsony Gergely a főváros leállításával emlékezne a trianoni döntés 100. évfordulójára 

A főpolgármester egy rövid időre megállítja a tömegközlekedést és a többi polgárt is erre kéri június 4-én, a trianoni centenárium napján. Karácsony Gergely az intézkedés kapcsán arról beszélt: 100 évvel ezelőtt “ordítóan igazságtalan” döntés született. Részletek itt.

Annyira durvák a bírságok, hogy nem lesz több dudálós tüntetés

Ezt Hadházy Ákos jelentette be a közösségi oldalán, és azt is közölte, mennyi büntetést kaptak eddig összesen – a szám nem kicsi. Részletek itt.

Visszavonta vallomását a Deák téri késelős gyilkosság gyanúsítottja

A Fővárosi Főügyészség elrendelte Cs. Krisztián és társai, J. Marcellnak és J.Dániel letartóztatását. A három fiatal férfit a rendőrség a Budapesti belvárosban péntek hajnalban verekedésből kettős gyilkossággá fajult eset miatt vette őrizetbe. Mindeközben az emberöléssel gyanúsított Cs. Krisztián visszavonta vallomását. Részletek itt.

Operatív törzs: nem kötelező a bölcsi és az ovi

Fotó: Lars Baron/Getty Images

Ezen a vasárnapon sem maradt el az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatója. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a bölcsődék, óvodák újranyitásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat közölte, dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház igazgatója pedig arról beszélt, milyen emberfeletti nyomás alatt dolgoztak munkatársaival. Vályi-Nagy ugyanakkor a pozitívumokat is hangsúlyozta: kifejtette, mi az, amiben remekelnek a magyar orvosok és intézmények. Ebben a cikkben egy összefoglalót találsz az elhangzottakról.

Lezárná az autósok elől a kerület belső részét Ferencváros önkormányzata

A kerületvezetés a hétvégékre tiltaná ki a forgalmat Belső-Ferencvárosból. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Babakocsit toló édesanyát támadtak meg

Az anyukát fényes nappal támadták meg, az eset következtében ő és a gyermeke is megsérültek. A rendőrök azonban roppant gyorsan megtalálták az elkövetőket. Az ügy körülményeit ebben a cikkben ismertetik. 

Megvan, melyik a legboldogabb és melyik a legszomorúbb magyar település

Fotó: Lambert/Getty Images

A Bagdi Bella vezette Jobb veled a világ alapítvány az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjával karöltve ismét elkészítette Magyarország boldogságtérképét. A vizsgálat eredményeiből látszik, hogy hazánk világviszonylatban fürgén halad előre a boldogságrangsorban. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Sebesült kis rókát mentett Gyuri, a budapesti buszsofőr

A hőstett óta eggyel több Gyuri van a világon, mivel az állatmentők a buszvezető után keresztelték el a rókát. A rókamentés teljes történetét ide kattintva olvashatod el, ahol fotót is találsz az egyik Gyuriról.

 

Keresés az oldalon