Brutális videókon verik társaikat magyar tinédzserek

Megdöbbentő képsorokat tettek közzé, amelyeket magyar diákok vettek fel. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-23 09:56

Durva bántalmazásokról készült videókat gyűjtenek egy magyar Instagram-oldalon

Brutálisan bántalmazzák egymást magyar fiatalok azokon a felvételeken, amelyeket valaki gyűjt és megoszt Instagramon. Részletek. 

Megmutatjuk, mennyire vágja földhöz Magyarországot a koronavírus-járvány

A koronavírus pontos gazdaságai hatásait még az első negyedéves GDP-tényadatok mellett is nagyon nehéz előrejelzni, a Portfolio azonban megpróbálkozott vele. A lapnak a legtöbb nemzetgazdasági ágazatból (és azok alágazataiból) sikerült információt szereznie az áprilisi visszaesésre vonatkozóan az iparági szereplőktől, ezeket kiegészítve a külföldi adatokkal, valamint az év hátralévő részére tett becslésükkel együtt pedig már kaptunk is három forgatókönyvet az idei növekedésre. A részletekért ide kattints.

Több mint 200 órát dolgozott az ápoló a János Kórház Covid-osztályán, alig 100 ezer forintot kapott

A 24.hu-nak nyilatkozó ápoló a fizetéséről értesítő SMS-ből tudta meg, hogy hiába várta a 180 százalékos bért, döbbenten alacsony összeget utalt neki a kórház. Az alig több mint százezer forintért cserébe több mint kétszáz órát dolgozott a koronavírussal fertőzött betegek között, talpig védőfelszerelésben. A legrosszabbul azok jártak, akik márciusban két hét karanténba kényszerültek. A János Kórház reagált az ügyre. Részletek itt.

Kásler Miklós szerint soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat

Fotó. MTI/Illyés Tibor

Interjút adott az Emmi minisztere, és azt mondta, nem a tárca döntött a kiürítésről. Idekattintva körvonalazódik, miként is történt mindez szerinte, már a járvány kezdetén.

Hivatalosan is kinyithatnak az iskolák, óvodák, bölcsődék

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár személyesen jelentette be a magyar kormányzat Facebook-oldalán a nyitást, és annak feltételeit. A pontos dátum és a további részletek innen érhetőek el. 

Nem a multik, hanem a magyar cégek rúgják ki a legtöbb embert: durva a különbség

A munkanélküliség mostani állapotairól szóló KSH-s adatokra várni kell, de a Bisnode céginformációs adatbázisa segítségével, amely a vállalkozások havi foglalkoztatási adatait tartalmazza, pontos képet kaphatunk a hazai foglalkoztatottság kétharmad részét kitevő céges szektorrólA számokból érdekes trendek körvonalazódnak a járvány sújtotta hazai munkaerőpiac helyzetéről, például annak területi és iparági jellegzetességeiről. Részletek itt.

Így csökkent a magyarok fizetése a járvány miatt: a budapestiek és a fiatalok vannak a legnagyobb bajban

A Pulzus Kutató közvélemény-kutatásban mérte fel, kinek és mennyire csökkent a fizetése a pandémia miatt. A magyarok jelentős részének megcsappant a jövedelme, a leglátványosabban a főváros lakóinak és a fiataloknak. Részletek itt.

Fotó: Getty Images

Bemutatjuk Rogán Antal 31 éves jó barátját, munkatársát és egyben gyermeke keresztapját, akinek apja a miniszter főbérlője és Habony Árpád szomszédja

Nagy András és fia, Nagy Ádám Rogán Antal legszűkebb bizalmi köreihez kapcsolódnak, ami a közös ingatlanügyeikben is nyomon követhető. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Homályos indoklással 10 évre titkosították a Budapest-Belgrád vasútvonal 1000 milliárdosra becsült szerződéseit

Még az idei évre szánt gazdaságvédelmi alapból is 82 milliárd forint a Budapest-Belgrád vasútvonalra fog elmenni, de ez csak a töredéke a megkérdőjelezhető fontosságú beruházás összköltségének. Ez ugyanis a becslések szerint mintegy 1000 milliárd forintot tesz ki, a kormány pedig 10 évre megszavazta a projekttel összefüggő szerződésekre vonatkozó iratok titkosítását. Minderről itt olvashatsz bővebben.

Kegyetlen részletek derültek ki a tatabányai gyilkosságról

Pár nappal ezelőtt beismerő vallomást tett az a férfi, aki április közepén Tatabányán megölte és elásta munkaadóját. Az esetről és az elkövetőről azóta több dolog látott napvilágot, amelyekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mai nap hírei

Történelmet írt a Barça

eurosport.hu9 órája

Arató Gulyás Gergelynek: leborulok miniszter úr briliáns logikája előtt

demokrata.hu13 órája

Gulácsit elengedi a Leipzig, hiába lebeg klubrekord a szemük előtt

m4sport.hu15 órája

Jöhet az EU-s vadászgép

vg.hu16 órája

Napvilágra kerültek Bill Gates újabb piszkos titkai

ifaktor.hu17 órája

Premier League: Súlyos eurómilliókat érhet a Liverpool kapusgólja

hatharom.com19 órája

Ezer kóbor macskát engednek ki a patkányfővárosnak csúfolt nagyváros utcáira

travelo.hu19 órája

Ő a világ legszebb nője jelenleg, mutatjuk a frissen megválasztott Miss Universe-t

femcafe.hu20 órája