Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.

Pál Éva, a Neoton egykori sztárja: Nem gondoltam, hogy egyszer párizsiszeletelésből kell megélnem

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.
Hajnalban kezd a csepeli piacon az énekesnő, aki a vevőket szereti, de a tejeskannát már kevésbé.

Heti három 17 órás műszakban dolgozik a csepeli piac egyik kisboltjában a Neoton egykori sztárja, Pál Éva – írja a Bors. Az énekesnő házát bármikor elárverezhetik svájci frank alapú hitele miatt, és mivel a nagy visszatérés nem sikerült, ezért úgy döntött, bármilyen munkát elvállal.

Pál eleinte tartott a kellemetlen megjegyzésektől, de hamar kiderült, hogy nagyon szeretik őt a vásárlók a boltban, ahol régi barátnője, Niki révén kapott munkát.

Nem magas az órabérem, de amikor be kell fizetni a sárga csekkeket, igenis jól jön ez a pénz. Én olyan vagyok, hogy bármilyen munkát tudok szeretni. Van olyan vevő, aki azóta jár ide, amióta én itt vagyok. Az úr azt mondja, miattam jön a piacra. Egy másik alkalommal épp kenyeret szeleteltem, amikor egy fiatalember váratlanul rám szólt: Évike énekeljünk egyet! Azt válaszoltam, szó sem lehet róla, most kenyeret vágunk. Egy másik úr, amikor reggel vagyok, mindig beköszön: Jó reggelt művésznő!

– mesélte az énekesnő, aki számára nem újdonság az eladói munkakör, de még nem tudott teljesen beleszokni új feladataiba.

Ha reggel hétre kell jönnöm, már vasárnap stresszelek, hogy miként fogok felkelni másnap hatkor. Estére sokszor megfájdul a lábam az állástól, de a harmincliteres tejeskanna cipelése sem a kedvencem. A párizsiszeletelés például a könnyebb munkák közé tartozik, ám előfordul, hogy hol a bolt, hol a vevő javára tévedek egy-két dekát, de ellenőrzésre ott a mérleg. Szerencsére ebből még sosem volt baj. (…) Dolgoztam bioboltban is, de az megszűnt. Megvettem volna, ha lett volna rá félretett pénzem. Arra azonban én sem gondoltam, hogy egyszer párizsiszeletelésből kell megélnem

– fejtette ki az egykori Neotonos, aki vagy saját maga adja el a házát, vagy fizeti tovább a részleteket, ha megússza az árverezést.

 

Keresés az oldalon