Márki-Zay: Karácsony Gergellyel megállapodtunk, hogy a második fordulóban közösen megyünk tovább

Startlap - Startlap
Egyelőre egy dologban teljes az egyetértés: bármelyiküknek nagyobb esélye van legyőzni Orbán Viktort, mint az előválasztások első fordulóját megnyerő Dobrev Klárának. Márki-Zay Péter sajtótájékoztatón nyilatkozott terveikről, és arról, mire jutottak eddigi tárgyalásaikon Karácsony Gergellyel. Esti hírösszefoglaló.


YouTube/444.hu

Márki-Zay: Karácsony Gergellyel megállapodtunk, hogy a második fordulóban közösen megyünk tovább

Egyelőre egy dologban teljes az egyetértés: bármelyiküknek nagyobb esélye van legyőzni Orbán Viktort, mint az előválasztások első fordulóját megnyerő Dobrev Klárának. Márki-Zay Péter sajtótájékoztatón nyilatkozott terveikről, és arról, mire jutottak eddigi tárgyalásaikon Karácsony Gergellyel. Erre a linkre kattintva végignézheted a teljes sajtótájékoztatót, illetve röviden elolvashatod az elhangzottak lényegét.

Karikó Katalin kapta a 100 ezer eurós Bolyai-díjat

A magyar tudományos élet legrangosabb elismeréséről van szó, amelyet kétévente adnak át. A díj célkitűzéseit ismerve Karikó Katalin személye senkit sem érhetett meglepetésként. Bővebben.

A Gazprom elzárta a gázcsapot Magyarország felé

A még egy évig érvényes gáztranzit-megállapodás ellenére leállították a földgáz szállítását Ukrajnán keresztül Magyarországra. Magyarország a napokban új gázszerződést írt alá Oroszországgal, az ebben rögzített 4,5 milliárd köbméternyi földgáz októbertől Ukrajnát megkerülve érkezik hazánkba. Részletek.

Fekete-Győr lemondás helyett a kudarcból felállással bizonyítaná, hogy alkalmas politikusnak

MTI/Mónus Márton

Szerinte az utolsó viták már jól sikerültek, de addigra késő volt, ugyanakkor a 15 megnyert egyéni körzetet “közepesnek” minősítette a pártelnök. A Momentum vezetőségéből senkit sem lepett meg Fekete-Győr bukása miniszterelnök-jelöltként – derült ki egy háttérbeszélgetésből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Sokkoló videóval érvel a biztonsági öv használatáért a magyar rendőrség

“Biztosan van indulás előtt néhány másodperced arra, hogy aztán még jó pár évig életben maradj. Voltak, akik úgy döntöttek: nekik nincs. Most másképp gondolnák, de már késő. Csak az utóbbi néhány napban többen azért haltak meg az utakon, mert nem voltak bekötve” – üzeni az ORFK-OBB. A téma súlyossága miatt legújabb közlekedésbiztonsági kisfilmjükben erős eszközökkel illusztrálták a tragikus tényeket. Íme.

Különleges múzeum nyílik a Postapalotában

A budapestiek közkedvelt épületében egy XXI. századi, interaktív élményteret hoznak létre 58 olyan lenyűgöző installációval, mint például a bankjegykészítés mikéntje. A Magyar Nemzeti Bank egyenesen Európa leglátványosabb pénzmúzeumát ígéri a Szél Kálmán térre, amelyről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Biciklik százaival bővül a Mol Bubi flottája

Hasít a népszerűsége a 2014-ben életre hívott közbringa rendszernek, mióta néhány hónappal ezelőtt bevezették a megújult kerékpárokat és egyéb átalakításokat is eszközöltek. Részletek.

Már a piac is házhoz jön: gyorsan terjeszkedik az online termelői piac

Szinte kizárólag magyar termékekkel, néhány hónap alatt jelentősen megnövekedett kiszállítási területen és kínálattal várja a vásárlókat a Közért+, amely egy újfajta szereplő a hazai online élelmiszerkereskedelem piacán. További információkért katt ide.

Disznókat vetnek be a ludak ellen az amszterdami repülőtéren

Fotó: Tim Graham/Getty Images

A Schiphol repülőtér különös bejelentésének egyik oka, hogy szeretnék elkerülni az utasok döbbenetét, amikor meglátják a sertéseket a kifutópálya mellett. Na de mi a gond a ludakkal, és hogyan fogják a madárproblémát éppen a malacok megoldani? Ebből a cikkből minden kiderül.

Koronavírus elleni védettséghez köti a munkavégzést a Vatikán

Olaszországot két héttel megelőzve minden vatikáni dolgozót fizetés nélküli szabadságra küldenek, aki nem tudja igazolni a járvány elleni védettségét. A szigorítás az egyetemistákra is vonatkozik. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Előválasztás: Juhász Péter nyert a Belvárosban

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Ferenc pápa húsvéti üzenete: soha nem lehet fegyverekkel...