Budapesten nyílik "Európa leglátványosabb múzeuma"

Startlap Utazás
A jegybank Pénzmúzeuma 2022. március 15-étől fogadja majd a látogatókat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2022. március 15-én nyitja meg az egykori Postapalota Széll Kálmán téri épületében a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontot – közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Európa leglátványosabb pénzmúzeumának létrehozásával az MNB kiemelt célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése elérhető legyen a
társadalom minden szegmensének, a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A pénzmúzeumban a látogatók élményalapon és interaktív módon fedezhetik majd fel a pénz világát.

Hozzátették, a XXI. századi, interaktív élménytérben 58 lenyűgöző installáció (például bankjegytervezés, aranyrúd emelés vagy a Pénzmúzeum robotjai) és csaknem 2000 műtárgy tartalmas és szórakoztató vizsgálata várja a látogatókat.

A Magyar Posta Székháza vagy Postapalota 2021. július 22-én. Buda egyik jellegzetes szecessziós épülete Sándy Gyula tervei alapján épült 1926-ban, a Krisztina körúton. Az új elnevezésű Buda Palota 2018-tól a Magyar Nemzeti Bank tulajdona. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

A múzeum honlapján (penzmuzeum.hu), illetve közösségi média felületein pályázatok, értékes nyereményjátékok mellett, a nyitással összefüggésben is minden naprakész információ megtalálható – olvasható az MNB közleményében.