Orbán: Egy édesanya és egy édesapa kell, lehetőleg egy nő meg egy férfi

A miniszterelnök családpolitikáról, a migráció kérdéséről és a nyugdíjprémiumról is beszélt a rádióban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-28 11:17

MTI/EPA/Nicolas Lambert

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő kifejtette: ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik “egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek”, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt – jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent. 

“Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre” – mondta.

Hozzátette: aki nem mondja ki, hogy a migráció rossz dolog, “ezért mi az emberek oldalán állunk”, az hiába akarja korlátozni a migrációt, nem tudja megnyerni az emberek bizalmát.

Vannak olyan európai országok – folytatta a miniszterelnök -, ahol a politikusok nem merik képviselni az emberek véleményét, ám “ránk ez nem jellemző”, és “ha bennünket megtámadnak, akkor abban mindenki biztos lehet, hogy megfelelő súllyal fogunk válaszolni”.

Véglegesítik a kérdéssort

A belpolitikára rátérve Orbán Viktor elmondta: a demográfia ügyében tervezett nemzeti konzultáció kérdéssorát péntek délután szeretné véglegesíteni.

Míg az EU-ban a demográfia a számok tudománya – ha “hiányoznak emberek, legyen helyettünk máshonnan”, Afrikából, Ázsiából -, addig Magyarországnak “nem számok kellenek, hanem magyar emberek” – fogalmazott, úgy folytatva, hogy a minél több gyermekhez család kell, ahhoz pedig egy édesanya és egy édesapa kell, “lehetőleg egy nő meg egy férfi”. A célnak azt nevezte, hogy minden tervezett gyermek megszülessen.

Lesz nyugdíjprémium

A kormányfő végül megerősítette: idén is lesz nyugdíjprémium. Elmondta, csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.

 

(MTI)

Mai nap hírei

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu4 órája

„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról

wmn.hu4 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu4 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu5 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu6 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu15 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu18 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu19 órája