Németh Szilárd: A bevándorlás az igazi probléma, az egészségügyben műbalhé folyik

Az államtitkár szerint az nem számít, hogy a Fideszt kizárják-e vagy sem az Európai Néppártból.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-19 13:36

MTI Fotó: Illyés Tibor

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint a migrációs fenyegetés fennálló probléma, ezzel szemben az egészségügyben zajló „műbalhét” az ellenzék gerjeszti – írja a HVG.

Németh Szilárd – aki a Fidesz nemrég megalakult bevándorlásellenes kabinetjét is vezeti – a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt a migrációs válság jelen helyzetéről. Úgy látja, habár a válság 2015-ben tetőzött, a veszély még nem hárult el: a balkáni országokban több ezer menekült várja a határzár lebontását. A Sargentini-jelentést is csupán bosszúnak tartja, mellyel arra reflektálnak, hogy Magyarország képes megállítani a bevándorlást.

Németh szerint az új kabinet munkájában azoknak a térségeknek az országgyűlési képviselői vesznek majd részt, amelyek érintettek voltak a 2015-ös menekültválságban. Emellett a kabinet tagjai lesznek azok a képviselők is, akik rendészeti vagy katonai kérdésekkel foglalkoznak. A politikus szerint a kormányzat azért nem támogatja Angela Merkel német kancellár javaslatát a határok megerősítéséről, mert „Brüsszel és a bevándorláspárti erők határvédelem fedőnév alatt valójában azt nyomatják, hogy a Frontex vegye át a határok védelmét a schengeni határokon.”

Az interjú során szóba került, hogy a Fideszt kizárják-e az Európai Néppártból. Erre Németh azt válaszolta, hogy a Fidesz a néppárton belül a legsikeresebb párt, de most nem az számít, hogy bent maradnak-e vagy sem, hanem az, hogy mi lesz Európával.

„Jól érzékelhető, hogy elkezdődött az EP-kampány, a hatalmi helyezkedés, és a Néppártnak azok a tagjai, akik a bevándorláspárti politikát folytatják, a baloldallal és a liberálisokkal akarnak összefogni a bevándorlás kérdésében. Ma a választóvonalat ugyanis kizárólag a bevándorlás jelenti az uniós politikában” – vélekedik a politikus.

Szerinte a 2019-es EP-választás lehetőséget ad majd arra, hogy végre azok lehessenek többségben, akik nem az emberek feje felett, hanem az ő akaratuknak megfelelően döntenek a migráció kérdésében, akárcsak Magyarország tette többször is.

Kérdezték az egészségügy és a Honvédkórház helyzetéről is, melyre azt válaszolta, a Honvédkórházban nincs „helyzet”, az egészet csak az ellenzék fújja fel. Azt ugyan elismerte, hogy a nagyobb intézményekben szükség lenne több orvosra, de szerinte ez általános probléma, nemcsak Magyarországon, hanem Nyugat-Európában is. Németh szerint az egészségügyi intézményeket folyamatosan modernizálják, nincs olyan nap, hogy a fővárosban ne adnának át vadonatúj orvostechnikai eszközöket vagy műszereket. A politikus szerint részben ennek köszönhető, hogy mára az orvosok elvándorlása megállt, és a kormányzat azon van, hogy folytatni tudja az egészségügyben dolgozók béremelését.

Mai nap hírei

És te? Beoltatod magad? – Kérdések és válaszok a vakcináról és az „oltakozásról”

wmn.hu5 órája

Elon Musk zseniális válasza a fejlesztőnek, aki 22 héten át bombázta ugyanazzal az üzenettel

igenyesferfi.hu6 órája

Ebben a magyar házban már nem fizetnek rezsit

alternativenergia.hu8 órája

3 másodperc alatt lebuktathatod a pasidat, hogy megcsal-e

joy.hu8 órája

Újabb bizonyíték: Nádai Anikó és Hajmásy Péter egy párt alkotnak

ifaktor.hu16 órája

Kétszázezer forintot kell fizetnie annak, akinek nincs negatív koronavírus tesztje

metropol.hu17 órája

Magyarország önállóan nem is engedélyezhette volna az AstraZeneca vakcináját

168ora.hu18 órája

Megszólalt Sas József özvegye a temetés után: ezt mondta

life.hu19 órája