Öngyilkos osztag – ahol mindenki egy kicsit őrült

2016 egyik legjobban várt filmje volt az Öngyilkos osztag (Suicide Squad), de aztán mégsem nyerte el az összes rajongó tetszését. Filmajánló estére.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-03 15:37

Forrás: TV24

Pedig a stúdió nem volt fukar sztárokban, olyan nagyágyúkat vetett be, mint Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie, Ben Affleck, Cara Delevigne. Mégsem sikerült a DC-szereplőknek behozni azt a népszerűséget, amit a Marvel hőseinek sikerült.

Persze ez nem először fordul elő, mondhatni rendre így alakul. Ettől függetlenül, aki szereti a képregényeket, vagy a DC szereplőit, annak látnia kell ezt a filmet is. Akiknek tetszett az Öngyilkos osztag, azok számára jó hír, hogy készül a folytatás, ami várhatóan 2019-ben kerül a mozikba.

Az Öngyilkos osztag főszereplői ezúttal a rosszfiúk, mint például Joker (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith). Egy titkos állami szerv (nem a S.H.I.E.L.D), az A.R.G.U.S börtönbe zárja a világ legveszélyesebb bűnözőit, akik ezután nagyjából bármire hajlandók, hogy visszanyerjék szabadságukat. Elméletileg mindannyian szökésbiztos helyen vannak, de ez mégsem jelent teljes biztonságot. Hiszen mi van, ha valakiknek ahhoz fűződik érdeke, hogy kiszabaduljanak?

Egy titkos szervezet különböző feladatokkal látja el az antihősöket, cserébe pedig szabadságot ígérnek. Így jön létre az Öngyilkos Osztag, ahol a tagok egytől egyig teljesen kiszámíthatatlanok, labilisak, mondhatni őrültek. Vajon képesek összefogni és elvégezni a rájuk bízott feladatot?

Az Öngyilkos Osztag 2017-ben Oscar-díjat kapott, na nem a legjobb film, hanem a legjobb smink és maszk kategóriában, mert elképesztő átalakulásoknak lehetünk tanúi. Szinte egyik színész sem felismerhető, a sminkesek előtt le a kalappal.

Sok kritika érte az alkotást, leginkább amiatt, hogy elég vontatott és a poénok sem elég ütősek. A szereplők közül a Jokert alakító Jared Leto kapta a legnagyobb figyelmet, hiszen akarva-akaratlanul mindenki Heath Ledgerhez hasonlította, aki 2008-ban bújt Joker bőrébe, zseniális alakítása miatt posztomusz Oscar-díjat kapott 2009-ben.

Mivel a film jelentős anyagi bevételt hozott a Warnernek, így természetesen elkészül a folytatás, sőt a hírek szerint Joker önálló filmet is kap, valamint lesz egy közös filmje Harley Quinnel, aki maga is kap egy önálló történetet. Úgyhogy a DC képregények rajongóinak bőven van mire várnia, addig pedig érdemes újra megnézniük az Öngyilkos osztagot (is).

2018. július 03. (kedd) 19:30 HBO 2  

Címkék:

filmajánló

Mai nap hírei

Nagy lehűléssel és széllel érkezik a várva várt csapadék

mezohir.hu12 órája

Azzal támadják Karácsonyékat, amit Tarlósék is terveztek

szabadeuropa.hu13 órája

Koronavírus – Országos tisztifőorvos: változott a fertőzöttek korösszetétele

napidoktor.hu16 órája

25 év után juthat újra főtáblára a Ferencváros a BL-ben 

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Önmegsemmisítésbe kezd a WhatsApp

itbusiness.hu16 órája

Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

demokrata.hu16 órája

Hadházy közzétette, kik szavazták meg a mentelmi jogának felfüggesztését

168ora.hu17 órája

Már három éve tiszta: őszintén mesélt drogproblémáiról a TV2 műsorának szereplője

joy.hu17 órája