Öngyilkos osztag – ahol mindenki egy kicsit őrült

Startlap - Startlap
2016 egyik legjobban várt filmje volt az Öngyilkos osztag (Suicide Squad), de aztán mégsem nyerte el az összes rajongó tetszését. Filmajánló estére.

Pedig a stúdió nem volt fukar sztárokban, olyan nagyágyúkat vetett be, mint Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie, Ben Affleck, Cara Delevigne. Mégsem sikerült a DC-szereplőknek behozni azt a népszerűséget, amit a Marvel hőseinek sikerült.

Persze ez nem először fordul elő, mondhatni rendre így alakul. Ettől függetlenül, aki szereti a képregényeket, vagy a DC szereplőit, annak látnia kell ezt a filmet is. Akiknek tetszett az Öngyilkos osztag, azok számára jó hír, hogy készül a folytatás, ami várhatóan 2019-ben kerül a mozikba.

Az Öngyilkos osztag főszereplői ezúttal a rosszfiúk, mint például Joker (Jared Leto), Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith). Egy titkos állami szerv (nem a S.H.I.E.L.D), az A.R.G.U.S börtönbe zárja a világ legveszélyesebb bűnözőit, akik ezután nagyjából bármire hajlandók, hogy visszanyerjék szabadságukat. Elméletileg mindannyian szökésbiztos helyen vannak, de ez mégsem jelent teljes biztonságot. Hiszen mi van, ha valakiknek ahhoz fűződik érdeke, hogy kiszabaduljanak?

Egy titkos szervezet különböző feladatokkal látja el az antihősöket, cserébe pedig szabadságot ígérnek. Így jön létre az Öngyilkos Osztag, ahol a tagok egytől egyig teljesen kiszámíthatatlanok, labilisak, mondhatni őrültek. Vajon képesek összefogni és elvégezni a rájuk bízott feladatot?

Az Öngyilkos Osztag 2017-ben Oscar-díjat kapott, na nem a legjobb film, hanem a legjobb smink és maszk kategóriában, mert elképesztő átalakulásoknak lehetünk tanúi. Szinte egyik színész sem felismerhető, a sminkesek előtt le a kalappal.

Sok kritika érte az alkotást, leginkább amiatt, hogy elég vontatott és a poénok sem elég ütősek. A szereplők közül a Jokert alakító Jared Leto kapta a legnagyobb figyelmet, hiszen akarva-akaratlanul mindenki Heath Ledgerhez hasonlította, aki 2008-ban bújt Joker bőrébe, zseniális alakítása miatt posztomusz Oscar-díjat kapott 2009-ben.

Mivel a film jelentős anyagi bevételt hozott a Warnernek, így természetesen elkészül a folytatás, sőt a hírek szerint Joker önálló filmet is kap, valamint lesz egy közös filmje Harley Quinnel, aki maga is kap egy önálló történetet. Úgyhogy a DC képregények rajongóinak bőven van mire várnia, addig pedig érdemes újra megnézniük az Öngyilkos osztagot (is).

2018. július 03. (kedd) 19:30 HBO 2  

Ez is érdekelhet

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő Martfűn – ezt a...

képcím

A legkeményebb bérgyilkosról szóló film szegez este a képernyő...