Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő Martfűn – ezt a filmet látni kell

Startlap - Startlap
Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat.

A Sopsits Árpád rendezésében készült A martfűi rémet a legjobb filmnek járó „Violetta d’Argento” díjjal és Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki a pármai filmfesztivál szakmai zsűrije 2017 szeptemberében.

A Céllövölde, a Torzók és A hetedik kör című alkotásokat rendező Sopsits Árpád legutóbbi mozifilmjében a martfűi sorozatgyilkosságot dolgozta fel. A pszichothriller nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban, tavaly kilenc kategóriában elnyerte a Magyar Filmdíjat.

A martfűi rém legfontosabb szerepeiben Bárnai Péter, Hajduk Károly, Anger Zsolt, Jászberényi Gábor, Trill Zsolt, Szamosi Zsófi és Balsai Mónika látható. A film forgatókönyvét Sopsits Árpád írta, az operatőr Szabó Gábor volt.

Tartalom: halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

 

A martfűi rém (színes, magyarul beszélő, magyar thriller, 2016., hossz: 100 perc, 18+)

Július 8. vasárnap

22:10 RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

A legkeményebb bérgyilkosról szóló film szegez este a képernyő...

képcím

Öngyilkos osztag – ahol mindenki egy kicsit őrült