A legkeményebb bérgyilkosról szóló film szegez este a képernyő elé

Startlap - Startlap

Múlt héten került a mozikba a nagy sikerű 2015-ös Sicaro – A bérgyilkos második epizódja. Az első részt a kritikusok, és a nézők is imádták, így nagy várakozás előzte meg a folytatást.

A Sicario-t Denis Villeneuve rendezte, aki a Fogságban-t és az Érkezést is jegyzi. A folytatásnál már nem ő ült a rendezői székbe, de a hírek szerint nagyon tetszett neki A Sicario 2 – A zsoldos.

Egy amerikai lapnak azt nyilatkozta:

Büszkén mondhatom, hogy Stefano egy hatásos, erőteljes, mesteri folytatást készített. Piszkosul jó film lett!” A forgatókönyvíró Taylor Sheridan volt mindkét résznél, valamit két főszereplő is visszatér. A folytatást, A zsoldost jegyző, Stefano Solimmát lenyűgözte az első rész, így nagyon örült mikor felkérték. „Izgatottan vártam, hogy egy mélyebb szintre vigyem a történetet

A Sicario – A bérgyilkosban Kate Macer (Emily Blunt) FBI-ügynök azt a feladatot kapja, hogy kutasson fel egy drogbárót, aki az Egyesült Államok és Mexikó között a legnagyobb drogháborút folytatja. A Diaz klán a Sonora kartell tagja, nem csak drogban, emberrablásban és véres kivégzésekben is utaznak. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy egyre több a korrupt zsaru is.

Macer ügynök egy maréknyi emberrel, köztük egy bérgyilkossal, Alejandro-val (akit az Oscar-díjas Benico Del Toro alakít) és Matt Graver titkosügynökkel (Josh Brolin) szigorúan titkos küldetésre indul. A csapat egyetlen nő tagja, Kate hamarosan egy rettentően veszélyes, véres háborúban találja magát, ahol senki sem a szabályok szerint játszik. Hamarosan ő maga is rájön, hogy a törvény eszközei már nem segíthetnek.

Alejandro talán a legrejtélyesebb karakter a filmben, sokáig nem tudjuk, hogy valójában melyik oldalon áll: hol ide, hol oda segít. Aztán szépen összeáll a kép, kiderül, hogy személyes oka van annak, hogy le akar számolni a drogbáróval.

A filmet 2016-ban három Oscarra is jelölték, Benico del Toro-t pedig BAFTA-díjra, ugyanebben az évben.

A második rész előzetese:

Sicario – A bérgyilkos (I. rész): 

Július 4., szerda

23:00 Mozi +

Ez is érdekelhet

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő Martfűn – ezt a...

képcím

Öngyilkos osztag – ahol mindenki egy kicsit őrült