Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a mínusz 20, ónos eső, havazás

Startlap - Startlap
De! Már nem sokáig kell az orrunkig cipzározni a kabátot, a közeljövőre nemcsak mínusz húsz, hanem plusz tíz fok is kilátásban van. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a mínusz 20, ónos eső, havazás

A hét elején nem csitul a kemény tél, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a rendkívüli időjárási körülmények miatt. Ugyanakkor már nem sokáig kell az orrunkig cipzározni a kabátot, a közeljövőre nemcsak mínusz húsz, hanem plusz tíz fok is kilátásban van. Ebből a cikkből megtudhatod, mire számíthatunk a jövő héten időjárási szempontból, szóval az is kiderül, mikor jön a felmelegedés. 

Muszáj felhívnunk a figyelmet arra, hogy ami nekünk csak egy megfázásba, az a hajléktalanoknak az életébe kerülhet. Nem véletlen, hogy péntek óta a szociális intézményekben vörös kód van érvényben. De mi is segíthetünk, sőt segíteni kell, éppen ezért mindenkinek különös figyelmébe ajánljuk ezt a cikket, amelyben pontos utasításokat (és telefonszámot) adnak arra az esetre, ha egy kihűlés által veszélyeztetett embertársunkkal találkozunk.

Orbán Viktor kutyájával játszik legújabb videóján

13 fontos kérdés az állatvédelemről. Alfival már kitöltöttük!

A miniszterelnök a kormány állatvédelemmel kapcsolatos felmérésére hívja fel a figyelmet friss videójával, amelyen vizslájával közösen látható. A felvételt erre a linkre kattintva nézheted meg.

Thuróczy Szabolcs: Csak próbálom szeretni a gyerekeimet, és nem túlszeretni. Semmi mást nem kell tenni

A filmjeire egyelőre várni kell, amíg elül a pandémia, de addig is az RTL Klub Tanár című sorozatában vendégszerepel, ahol “egy bunkó, hímsoviniszta férfit” játszik, és ennek ő maga sem örül felhőtlenül. A jelenés apropóján az nlc.hu interjút készített Thúróczy Szabolccsal, amelyben az új szereptől szerepétől indulva végül az apaság, a tanítás és a gyermekkor is szóba kerül. A teljes beszélgetés itt olvasható.

“Ahhoz képest, hogy nő, elég jól vezet” – így lett a háromgyermekes Zsuzsából az év taxisofőrje

Amikor elkezdett vezetni, még be sem mert menni a belvárosba Budafokról. A félelem elmúlt, a szükség pedig új utakra kényszerítette, szó szerint. Az eredetileg programozóként dolgozó Zsuzsa egy női sofőrszolgálattól jutott el a Főtaxihoz, ahol alig 5 év taxizás után ő lett a legjobb autóvezető. Ebben a cikkben ő meséli el, hogyan vált főállású taxissá, és milyen az élet nőként a volán mögött.

Itt a lista Martin Scorsese filmklubjából: Tarantino is ezeket nézi a karanténban

Fotó: Mike Marsland/WireImage

Kíváncsi vagy, mik a kedvencei annak az embernek, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Nagymenők, a Dühöngő bika vagy a Taxisofőr? Akkor kattints ide, és megnézheted azt az ötvenes listát, amelyet Scorsese Edgar Wright és Quentin Tarantino számára készített a karanténos mozizáshoz.

Britney Spears 13 éve apja fogságában él: még azt sem döntheti el, milyen ruhát vegyen fel, és közben Jamie Spears költi a pénzét

2007-es hírhedt összeomlása óta Britney Spearsnek szülni, netezni, szavazni, de még ebédelni is tilos, amennyiben az apuka nem engedélyezi ezt neki. Abban, hogy az amúgy békés anyaságra vágyó Spears élete rémálommá vált, egy bizonyos lesifotósnak komoly szerepe volt. A popcsillag évek óta hiába kérelmezi, a bíróság egy különös dokumentumra hivatkozva nem engedi ki a gyámság alól. A New York Times friss dokumentumfilmje mélyfúrást végzett az énekesnő életének ismeretlen bugyraiba. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Röptében fagyott meg a víz a Bükk-fennsíkon, és le is fényképezték

Egy lillafüredi fiatal olyan fotókat készített, amelyeket még profi fényképészek is megirigyelhetnének. Íme a képek.

5 mesebeli túraútvonal Pécs környékén, amiken a tél közepén is nyugodtan végigmehetsz

Kilátók, festői tavak, a magyarországi Svájc, középkori lovagvár, egy remete egykori otthona, egy elátkozott leány: ilyen izgalmak várnak rád, ha kipróbálod valamelyik pécsi útvonalunkat az új kedvenc karanténsport, a túrázás gyakorlására. Bővebben.

Még nem késtél le semmiről: kézműves finomságok Valentin-napra

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Attól még, hogy dúl a járvány, ha szereted a Bálint-nap angolszász hagyományait, idén is nyugodtan megülheted a szerelmesek napjaként a vasárnapot. Ebben a cikkben a nagy ünnepi csokiajánlónkat találod, tele különleges édességekkel.

Négy csillagjegy-párosítás, akiknek katasztrófális a szexuális életük

Az asztrológia tanainak követői szerint van néhány jegy, amelynek szülöttei találkozása esetén az “ami nem megy, azt nem kell erőltetni” elv működik. Náluk egyszerűen annyira nincs meg a kémia, hogy az ágyban csak szomorú csalódások várnak rájuk, semmi más. Kíváncsi vagy, kikről van szó? Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben